IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аварийно приложение на грима

11 юли 2014 12 39

Как да използвате грима, за да прикриете последствия по кожата

DKNY backstage Снимка: Getty

DKNY backstage Снимка: Getty

В 99% от времето си използвате грима, без да се налага, а просто за да подчертаете красотата си. Но какво се случва, когато се събудите с ечемик на окото или с екзема? Не сте свикнали да ползвате козметиката си по спешност, освен в някои случаи, когато използвате коректора, за да прикриете зачервяванията около носа си. Оказва се, че е добре да имате и план Б за използване на грим продуктите по спешност

Ето някои ситуации, в които е възможно да попаднете и съвети за това как да се справите с помощта на грима.

Проблем: Слънчево изгаряне

Независимо колко често се мажете с крем за слънцезащита, понякога се случва да изгорите. Да прикриете зачервяванията е първото нещо, което ви идва на ума. Първото нещо, което трябва да направите обаче, е да намажете кожата си с успокояващ тоник за лице, който съдържа лавандула, лайка или алое. След това нанесете добър хидратиращ крем. Така ще потушите първоначално „пожара“ по кожата си.

Ако използвате грим, нека коректорът ви да е в зелени тонове, за да неутрализира червенините по кожата. Използвайте фон дьо тен с водоустойчива формула. Слънчевото изгаряне причинява колебания в температурата на кожата и е възможно консистенцията да не издържи цял ден. Грим на очите е по-добре да не слагате, червените устни са достатъчни. Използвайте по-хладни тонове на червеното, тъй като те ще разсеят вниманието от кожата.

Проблем: Следи от плач

Може би сте изкарали нощта, плачейки на дивана и на сутринта нямате представа как да се появите пред света!? Най-лесната маскировка за тази цел е да потупате нежно с коректор под очите с помощта на остра триъгълна гъбичка за грим. Това ще помогне на текстурата да навлезе равномерно в кожата, за да изглежда естествена.

Проблем: Алергия

Алергиите често причиняват подпухналост по кожата на лицето. Използвайте розова вода, която ще премахне зачервяванията по кожата ви. Внимавайте да не сте алергични и към нея. Капките за очи помагат за премахване на зачервяването както в очите, така и по кожата около тях.

Проблем: Махмурлук

След парти вечер на сутринта в огледалото се разкрива страшна гледка, която обаче бързо може да коригирате. Използвайте хидратиращ тоник за лице, в който има витамини А и Е. Те помагат за възстановяването на кожата и за задържането на влагата в нея. Спиралата нека да е със син цвят, за да разсее червенината около очите ви. Черната спирала може да засили сенките. От ключово значение са пудрата и ружът. Ако използвате розово, убедете се, че то остава само върху скулите ви. Ако нюансът е прасковен, може да го разсеете и около тях. Бронзант може да слагате, само ако имате тен на лицето. Червилото нека да е със сини оттенъци, което ще помогне на зъбите ви да изглеждат по-бели.

Проблем: Ечемик

В случай като този, използвайте деликатно грима. Може да сложите сенки само в средата на клепача, забравете за спирала и молив за очи. Освен това, може да акцентирате на веждите, за да отвлечете вниманието от очите. Същото важи и за устните.

Проблем: Розацея

Първото, което трябва да направите, ако страдате от розацея, е да успокоите капилярите по кожата с подходящ продукт или процедура. Използвайте нежни продукти на основата на етерични масла. Основната трудност в гримирането за жените, които имат подобен проблем, е, че те се опитват да прикрият зачервяванията по цялото лице. Но може да го използвате, за да го подчертаете там, където е възможно. На скулите например.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
в такива моменти, гримът определено помага!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар