IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново свеж вид само за осем минути

6 август 2014 07 15

Никой няма да бъде в състояние да открие истината

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

На всекиго се е случвало – да излиза до късно, да гледа телевизия до малките часове на нощта или да се отдава на други приятни занимания в компанията на любимия си човек. Става въпрос за всички тези неща, които буквално убиват съня и ни оставят само няколко часа в леглото.

Недостатъчният сън си проличава лесно, особено върху лицето на човек. В подобни екстремни ситуации, в които лицето ви е всичко друго, но не и свежо, се налага да вземете спешни мерки.

За щастие, в рамките само на осем минути вие може да се приведете във вид, сякаш сте спали осем часа (макар истината да е съвсем различна).

Ето и какво включва спешният план за освежаване след недоспиване:

1. Извадете приборите.

 Първият съвет за повече блясък на кожата след тежка нощ включва използването на две лъжици. Вземете тези прибори и ги поставете във фризера, докато си направите кафето. След това ги вземете и с огънатата навън част ги притиснете към очните си кухини. Задръжте лъжиците на това място за няколко секунди и след това нанесете освежаващ крем за очи. По този начин ще рехидратирате охладения район на лицето.


2. Измийте се със студена вода.

Гримьорката Али Кларк споделя, че макар топлата вода да е по-приятна на допир, тя не е толкова полезна за кожата. Студената вода е тази, която освежава много по-добре тена на лицето. Тя помага на кръвоносните съдове да се свият, което автоматично намалява зачервяването и подуването – особено около очите.

3. Направете си едноминутен масаж на лицето.

Ако изключим продуктите в СПА центъра, масажирането на лицето само по себе си има страхотно въздействие върху вида на кожата. Ето защо се опитайте сами да масажирате лицето си в продължение на една минута. Може да използвате масло или серум.

4. Нанесете специални продукти.

В екстремни ситуации понякога обичайните козметични продукти не са достатъчни. Ето защо трябва да потърсите специални овлажнители, които съдържат съставки като кофеин или зелен чай. Те се отразяват страхотно на лицето и много бързо могат да подобрят неговия уморен вид.

5. Заложете на семпъл вид.

Очевидно в сутрини, когато се събуждате недоспали, не трябва да се спирате на сенки за очи. Сега е моментът да заложите на нещо далеч по-семпло като очната линия. С нейна помощ ще „отворите“ очите си и ще ги направите да изглеждат по-големи и по-будни.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )