IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се отървете от тъмните кръгове под очите?

12 август 2014 06 40

Няколко домашни трика и умората вече няма да личи по лицето ви

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много дами успяват да съхранят красивата си кожа, но стресираното ежедневие ги поставя пред предизвикателството на тъмните кръгове. Има различни козметики, които обещават да опънат, хидратират и добавят колаген в областта на очния контур, но до момента няма магическо средство, което да ви лиши от петната, придаващи уморен вид.

Разбира се, винаги може да гримирате тъмните кръгове с фон дьо тен или коректор, но истината е, че те са знак, че трябва да промените някои свои навици и по-добре наистина да се отървете от тях, а не да ги прикривате.

Ето и няколко трика, с които да започнете:

Спете повече

Тъмните кръгове за симптом на недоспиване и умора. Организмът се нуждае от 8 часа сън, за да се зареди с енергия и да е отпочинал. Ако сте нощна птица, започнете постепенно да променяте режима си. Пийте мляко с мед и канела преди лягане. Тренирайте след работа, за да се уморите и да ви се доспи по-бързо. Дръжте далеч мобилните устройства от възглавницата си.

Заложете на приглушена светлина и ароматизирайте спалнята си с лавандула. Всичко това ще ви помогне да лягате по-рано и да си набавите необходимите часове сън.

Торбички от чай

Ако и на следващата сутрин имате торбички, бързо намокрете с ледена вода две пакетчета билков чай и ги сложете за няколко минути върху очите. Те ще отнемат по-тъмния цвят и ще успокоят кожата и евентуалната подпухналост.

Ледени кубчета

Изстудяването на подутото място помага за намаляване на отока, а също така и за задвижване на кръвта в тази област.

Парчета ананас

Плодът не е само вкусен и полезен за фигурата, а и действа като панацея за кожата. Сложете две кръгчета ананас върху очите за около 5 минути. Резултатът е мигновен!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
кубчетата лед са изпитан лек!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар