IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За мъже: Грижа за кожата във всяка възраст

26 юни 2015 05 16

На какво трябва да акцентирате?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Кожата, независимо дали става въпрос за мъже или жени, изисква специално внимание и отношение.

Козметичната индустрия отдавна се е насочила към произвеждането и дистрибуцията на различни кремове, серуми и маски, предназначени или за мъжете, или и за двата пола.

Добрият външен вид е пряко зависим от грижите, които полагаме за него. Тъй като времето може да бъде безпощадно, не можем да го спрем, но можем да намалим влиянието му върху самите нас и начина, по който изглеждаме.

По същия начин, както при жените, мъжете имат нужда от съвсем основна рутина – хидратиране на кожата за свежо усещане.

Това трябва да бъде важна част от живота ви, независимо в каква възраст се намирате. За да ви улесним, селектирахме най-важната козметична грижа за кожата на мъжете според годините, на които са те.

1. Грижа за кожата през 20-те години

Ако сте в разцвета на своята младост, най-вероятно е кожата ви да произвежда много повече себум, отколкото ще се случва с напредване на годините. Това може да се окаже предпоставка за поява на проблеми като акне, например. Мъжете рядко се възползват от домашните методи и маски за лице, затова трябва да се придържат към закупуването на козметични продукти, които целят контролиране процеса на отделян себум.

Бъдете внимателни към състава на всеки един продукт, особено ако имате проблем с кожата. Почиствайте, хидратирайте и не забравяйте слънцезащитата – това ще ви помогне да задържите цялостния здрав вид на лицето.

2. Грижа за кожата през 30-те години

В сравнение с жените, мъжете се излагат много по-често на пряка слънчева светлина. В този ред намисли, на тази възраст, промяната в кожата е видима – започват да се появяват тъмни пигментни петна, зачервявания и първи бръчки. Това не се дължи само и единствено на външни фактори, ами и защото през тези години кожата става много по-тънка.

Използвайте кремове против стареене и ги подбирайте внимателно. Не забравяйте за задължителното почистване и хидратиране.

3. Грижа за кожата през 40-те години

С напредването на годините, кожата губи способността си да регенерира – причина, заради която е необходимо да се замислим за по-сериозна грижа. Ако приемем, че на тази възраст вече е създаден навик за използване на хидратиращи продукти, трябва да се насочите към интензивно използване на продукти против стареене.

Това включва както кремове, така и различни серуми. Имайте предвид и различните медицински процедури и услуги против стареене, които предлагат медицинските центрове. Не трябва да забравяте специализираната грижа за околоочния контур, тъй като през тази възраст се появяват най-отчетливо тъмните кръгове.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари