IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 знака, че сте объркали фон дьо тена

11 ноември 2017 14 15

Не гледайте само цвета при покупка

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Откриването на правилния фон дьо тен е почти толкова трудно, колкото намирането на половинка. От цвета, до текстурата и поносимостта на кожата – повечето жени не излизат без този макиаж по лицето, ала малко от тях успяват да намерят точния тон и да изглеждат натурално съвършени.

Къде грешат? Отговора дава професионалният гримьор Сара Странд, собственик на студио SHARA Makeup Studio в Ню Йорк.

1. Погрешен цвят

Може би най-често срещаната грешка. „Ако хората ви казват: Харесвам фон дьо тена ви, то вие сте избрали погрешния. Основата не трябва да се забелязва“, обяснява Странд.

След нанасяне на продукта не гледайте само дали има явна разлика с естествения тон на кожата ви, а дали има жълтеникави и розови нюанси. Ако са розови – пазарувайте в секцията за „по-студени“ тонове, а ако са жълтеникави, поровете внимателно в „по-топлите“.

2. Кожата ви се скапва

Само няколко дни след нанасяне на фон дьо тена, кожата ви става по-мазна, по-суха, зачервена, пъпчива... по всяка вероятност сте си взели продукт с много химикали.

Заложете на продукт, който е на минерална основа. „Или може да си закупите праймър. Той действа като щит между кожата и грима и я защитава“, съветва Сара.

3. Фон дьо тенът ви се разтича

Пише, че той не мърда 24 часа, а се е разтекъл след 2. По всяка вероятност не сте си закупили правилния продукт за мазна кожа.

„Изберете формула в по-прахообразен вариант“, обяснява Странд. Освен това не пропускайте фина пудра като завършек на макиажа и заложете на основа за грим със силиций, която да попива излишната мазнина.

4. Малки фини линии

Често след нанасяне на фон дьо тен, той сякаш се събира в гънките и бръчките на кожата и ги подчертава. Ако сте в по-зряла възраст, това едва ли ще ви зарадва. Решението е в продукти, които съдържат хиалуронова киселина или силно хидратиращи. BB-кремовете също са добро решение за покриване на несъвършенствата и едновременно защитаване и овлажняване на кожата.

5. Порите ви изглеждат огромни

Ако порите ви изглеждат огромни след нанасяне на фон дьо тена, това е проблем на текстурата, а не на кожата ви.

„По-тежките и гъсти фон дьо тен-и подчертават порите. Потърсете по-лека текстура“, обяснява Странд.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари