IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ефективни ли са наистина нощните кремове?

17 януари 2018 11 40

Могат ли да предпазят от бръчки?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Никой не иска да вижда следите от остаряването върху лицето си, бръчките никога не са добре дошли. Това е една от причините, поради които жените след 30-годишна възраст започват да гледат по-сериозно на грижата за красотата.

Една от задължителните стъпки в това отношение е употребата на нощен крем. Целта е кожата да се подмлади за една нощ и да се предпази от образуването на бръчки.

Дали обаче тези козметични продукти наистина имат такъв „вълшебен“ ефект и струва ли си да инвестирате в тях?

Формирането на бръчки е неизбежно, но все пак има какво да направите, за да предотвратите преждевременната им поява. Инвестирането в качествен нощен крем е добър ход, но преди да помислите да купувате, е препоръчително да се консултирате с дерматолога си, за да се насочите към правилния за вашата кожа продукт.

Повечето нощни кремове съдържат съставки като ретинол, салицилова киселина, гликолова киселина, витамин Е, витамин С, пептиди и т. н. Важно е обаче да изберете правилния продукт, който да има най-добър ефект върху вашата кожа.

Кремовете против стареене помагат да се намали появата не само на бръчките, но и на старческите петна и фините линии по кожата.

Продуктите на базата на ретинол, които са богати на витамин А, помагат за намаляване на признаците на преждевременно стареене, намаляват бръчките и помагат за подмладяване на кожата. Те се смятат за най-добри, когато става дума за избор на нощни кремове.

Козметичните продукти, които съдържат витамин Е, помагат в борбата със сухата кожа, която е обичайна за жените, навлезли в периода на менопаузата, или страдащи от проблеми с щитовидната жлеза.

Витамин С е важна съставка, която се съдържа в много нощни кремове и е подходяща за всички видове кожа. Той действа като антиоксидант и помага кожата да стане мека и еластична, като държи бръчките настрана.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари