IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ефикасна грижа за кожата на лицето

26 март 2018 09 34

Новият хит са продукти с оксигениращ магнезий

Снимки: Istock и Tialoto.bg

Снимки: Istock и Tialoto.bg

Нека си сложим ръка на сърцето и си признаем – и на нас ни се е случвало да пропуснем да си махнем грима вечер след тежък ден или късно парти. За някои това може и да не е проблем, но тези дами, които са с чувствителна кожа едва ли са се чувствали освежени сутринта след сън.

Специалистите препоръчват, а и ние си го знаем, задължително да почистваме грима всяка вечер и да не ни домързява. Това е един от най-важните ритуали, ако искаме хубава кожа. Ако го пропускаме, част от незабавните ефекти са запушени пори, петна и загуба на блясък на кожата. А в дългосрочен план със сигурност ще се влоши състоянието на кожата ни и ще старее по-бързо.

За да не пропускаме тази съществена част от нашата грижа за лицето е най-добре да си създадем режим сутрин и вечер, без значение дали сме били с грим или не. Отнема минути, а ефектът ще е дълготраен.

И трябва да сме наясно – правилният демакиаж и грижа за кожата са далеч по-важни от самото гримиране.

Всяка от нас си избира какво да използва за почистването на грима – кърпички, тоалетно мляко, мицеларна вода, пяна, измиващ гел. Трябва да признаем, че козметичните компании непрекъснато предлагат нови продукти. За наше улеснение, а и добро настроение. Защото всяка от нас знае, че именно кожата ни е огледалото към вътрешното състояние на тялото ни.

Свикнала съм с един малък трик, който пести продуктите – винаги измивам първо лицето си с чиста вода и по този начин се маха по-голямата част от грима. След което ползвам предпочитания почистващ продукт.

Едно от новите предложения на пазара идва от Laboratoire SVR и серията Physiopure. Това е първата линия почистващи продукти с оксигениращ магнезий. Магнезият допринася за по-високото насищане с кислород. За което ежедневният грим пречи. Освен това той има анти-оксидантно действие и предпазва кожата от вредното влияние на свободните радикали. Той укрепва бариерната функция на кожата.

Изпробвах измивният гел за лице Gelée Moussante, който е подходящ за чувствителна кожа. Важно е да масажирате на влажно лице.

Първото нещо, което прави впечатление е приятният аромат, след което идва усещането за хидратация и мекота на кожата.

Лесно премахва грима и замърсяването, а следващото задоволство идва от факта, че се справя и с водоустойчивия грим. Друго предимство е, че няма алкохол, сапун, оцветители и парабени и може да бъде използван ежедневно. След нанасянето му трябва да се изплакне с вода.

Козметичните продукти ни помагат за ефикасната грижа за кожата, но най-важният съвет е да оставяме кожата да диша. Давайте, когато е възможно, почивка на кожата от фон дьо тена и пудрата, както и на тежкия очен грим. Спортуването и правилният режим на хранене също са от голямо значение.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари