IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криотерапия – срещу бръчки и подпухнали очи

6 юни 2018 09 40

Ледът върши чудеса с кожата

Източник: Pixabay

Източник: Pixabay

Криотерапията или лечението с лед е иновативен метод, който добива все повече популярност. При него тялото се подлага на охладен азотен газ, като температурата е между -150 и -180 °С. Повърхностният слой на кожата се изстудява и тя става по-здрава и хубава.

Освен криотерапия на цялото тяло, съществува и такава за отделни зони, която може да се направи в домашни условия – с лед. Поставени върху кожата, кубчетата успокояват възпалени участъци и пъпки, зачервяване след изгаряне от слънцето.

Ледът успокоява пъпки, слънчеви изгаряния и възпаление на кожата. Той намалява зачервяването и подуването и намалява болката. Ефектът от използването на ледени кубчета върху лицето е невероятен.

Кои са предимствата от криотерапията за кожата?

Намалява пъпките

Една от най-популярните причини за използване на леда върху кожата е за завяхване на пъпките и свиване на порите. Той може да успокои зачервяването и подуването, особено ако имате по-сериозно акне. Също така успокоява болката. Въпреки това, не трябва да забравяте, че в пъпките много лесно могат да попаднат бактерии. Може да сложите леда в чисто пликче или мека кърпа, както и да си измиете ръцете, за да сведете риска от инфектиране на кожата до минимум. Кубчето се поставя върху засегнатите части на лицето за около минута, след почивка от 5 мин. действието може да се повтори отново.

Подобрява циркулацията на кръвта

Масажът на лицето с кубче лед увеличава кръвообращението и връща руменината на кожата. Той може да се прави сутрин или вечер, защото действа ободряващо. Важно е да не се натиска прекалено и да се избягват клепачите.

Успокоява кожата след слънчево изгаряне

Прекалили сте със стоенето на жарките лъчи на плажа, не се притеснявайте. Ако нямате подходяща козметика подръка, отворете хладилника и напълнете едно пликче с кубчета лед. Поставете го върху изгорената кожа за секунди.

Ако кожата ви е твърде чувствителна и лесно изгаряте, смесете малко вода с алое или вода с настъргана краставица. Изсипете във форми за лед. Така след плаж ще имате готови кубчета, които ще успокоят вашата кожа. Предимството на зеленчука е, че в него има витамин С и антиоксиданти, които спомагат за регенерация на кожните клетки.

Помага при подпухнали очи

Налагането на пакетчета или кърпа с лед в областта на очите има освежителен ефект, особено при хора, чието лице е подпухнало. Същата работа вършат и десертни лъжички, които сме извадили от фризера.

Кожата около очите е много деликатна и трябва да внимаваме ледът или лъжиците да не залепнат/стоят твърде дълго по нея. След като минете кожата с лед чрез леки потупвания, изсушете я внимателно с кърпа.

Забавя появата на бръчки

Криотерапията спомага за по-добрата хидратация на кожата. Ледените кубчета поддържат влагата в клетките, подобряват циркулацията на кръвта и по този начин забавят образуването на бръчки и фини линии.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари