IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 стъпки за правилно измиване на лицето

9 януари 2019 10 00

За да имате здрава и красива кожа

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

От малки сте научени да си миете лицето и вероятно дори не сте се замисляли как го правите. Има си технология на „правилно“ миене на лицето, която ще ви осигури гладка, почистена, мека и хидратирана кожа. Следвайте тези указания:

1. Разгримирайте лицето преди сън

Никога не си лягайте с грим! Ако го оставите на лицето си през нощта, вие държите кожата замърсена и я излагате на риск от допълнително омазняване и възпаляване. Кожата ви има нужда да диша, осигурете ѝ тази възможност. В случай, че ползвате водоустойчив грим, използвайте двуфазен дегримьор с мастна основа.

2. Избягвайте да миете лицето със сапун

Той може и да е добър за ръцете ви и премахване на бактериите, но променя pH-то на областта, върху която се прилага и изсушава кожата. Ако все пак искате да ползвате сапун, закупете си такъв с подходящото pH.

3. Мийте с хладка вода

Много хора мият лицето си с топла вода, защото вярват, че тя разширява порите. Истината е, че топлата вода нанася вреда на кожата. По-екстремната температура действа агресивно и дразни повърхността, така че по-добре се придържайте към хладка вода.

4. Ползвайте пръстите си

Миенето на лицето трябва да става с кръгообразни движения на пръстите. Не търкайте с цели длани! Лицето ви е деликатна зона и трябва да действате внимателно.

5. Нанасяйте правилните продукти

Ако миете лицето си със специална козметика, четете внимателно етикета и взимайте продукти, които отговарят на вашия тип кожа. Погрешният продукт може да я изсуши прекалено и тя да се нацепи, олющи и ли сбръчка по-бързо. Също така може да я омазни и да я възпали.

6. Подсушавайте с мека кърпа

След като веднъж сте измили лицето си, подсушете с мека памучна кърпа, като потупате кожата, за да обере излишната вода. Не търкайте, само ще раздразните кожата.

7. Нанасяйте крем за хидратация

Хидратирането никога не е излишно. След измиване, кожата ви е по-уязвима на външни влияния (климатици, вятър и т. н.) и трябва да ѝ осигурите подходящата хидратация.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Надежда ( преди 4 години )