IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашни рецепти за плътни вежди

11 юни 2019 07 50

Помогнете им да пораснат с трикове от кухнята

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Веждите могат да променят цялото ви излъчване и затова е важно да уцелите правилната форма и дебелина. Преди години тенденцията наложи драматично скубане до една тънка линия. Днес обаче на мода са по-плътните дебели вежди и много дами съжаляват, че преди време са обработвали мястото усилено с пинсетата.

Не е късно да дадете един стимул на косъмчетата си. Може да започнете с тези домашни помагала, които да ви помогнат да удебелите веждите си.

Кокосово масло

Това вълшебно масло е известно със своите безкрайни ползи за кожата. За да бъде ефективно и за вашите вежди, затоплете олиото и масажирайте областта, в която искате да подсилите растежа на веждите. Оставете маслото цялата нощ. Тази „отвара“ ще подсили растежа на косъмчетата и хидратацията на кожата.

Рициново масло

Маслото е богато на витамини, антиоксиданти. Оставете го за 20-30 минути. Маслото помага да подхраните космените фоликули и е хубаво дори за косата.

Алое вера

Поставете малко алое вера гел в областта на веждите и масажирайте. Дръжте го 40-50 минути. Богато на алоенин, растението стимулира растежа на косъмчетата.

Вазелин

Вазелинът е страхотно средство за хидратация на кожата, което е важно за растежа на косъма.

Семена от сминдух

Направете паста, като смелите няколко семена от сминдух и ги нанесете върху веждите. Оставете го за 40 минути. След това измийте с топла вода. Богатият източник на протеини и витамини ще помогне за растеж на косъмчетата по-бързо.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари