IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ароматерапия за лице - парад на сетивата

28 август 2019 13 00

Тонизира кожата

Istockphoto

След почивката на море кожата се нуждае от регенерация. Влагата, слънчевите лъчи и солта във водата немунуемо я изсушават и състаряват. Затова с връщането у дома лицето се нуждае от нежна грижа, която да стимулира поизводството на нови клетки. 

Козметичният масаж на лицето с етерични масла е начин, с който да удължите релакса от отпуската и подобрите състоянието на вашата кожа. Той й придава по-голяма свежест, като веществата, които съдържат биопродуктите навлизат в дълбочина. 

В зависимост от състоянието и вида на кожата, се подбира масло, което е подходящо за нея. Така за дехидратирана се използват сандалово дърво, пшеничен зародиш; за тонизиране мента и лимон; за мазната кедър и иланг-иланг, докато розовото масло насърчава подмладяването. Маслото от нероли е най-подходящо при чувствителна кожа.  

Кои са най-големите ползи от ароматерапевтичния масаж на лицето?

Етеричните масла могат да регулират производството на мазнини в кожата на лицето. Попаднали в нея чрез масажните движения, те стимулират кръвообращението и обменните процеси в клетките. Вследствие на това оросяването в тази част на тялото се подобрява. 

face massage

Източник: IStockphoto

Премахва мъртвите клетки 

По време на ароматерапевтичния масаж се използва пара, след която следва пилинг, при който сухата кожа се отстранява. Кожата става по-гладка и хубава. 

По-хубав тен 

По време на ароматерапията лицето се почиства от замърсяванията. Парата и етеричните масла елиминират токсините и излишните мазнини в порите. Лицето е по-хидратирано и има по-ясен тен. 

Релаксация

Също като масажа на цялото тяло с етерични масла, този на лицето може да ви помогне да се избавите от излишния стрес и напрежение, които сте натрупали през деня. Ароматът на био продукта, който се втрива в кожата, стимулира сетивата и несъмнено има успокояващ ефект. 

Ароматерапия у дома

Въпреки че е най-добре да се поглезите в мнякой салон, ароматерапията може да се направи и в домашни условия. Важното е да си купите масло, подходящо за вашия тип кожа. После създайте подходяща атмосфера като си запалите ароматни свещи и пуснете някоя релаксираща мелодия. 

Почистете добре лицето си. Това може да стане с някакъв измивателен гел, например с алое вера или чрез стоене на пара, ако е по-замърсено. След което сложете няколко капки от  етеричното масло на ръцете и внимателно ги втрийте с помощта на кръгови движения. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари