IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С любов и към ръцете, не само към лицето

27 ноември 2012 11 51

Те издават възрастта

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ръцете са подложени на какво ли не – гореща и студена вода, химически препарати, пране на ръка, носене на багаж, избиране на плодове и зеленчуци, готвене... Всичко, което правим в живота си, го правим с ръцете си.

И в същото време най-малко се грижим за тях. Лицето се радва на масажи, хубави дневни и нощни кремове, ексфолианти, терапии, целувки.

Тялото често водим на масаж, също мажем старателно с мляко, потапяме го в гореща вана с етерични масла, а за ръцете – нищо.

Най-много да им сложим крем и да им направим маникюр. Последният пък също е в голямата си част болезнен за ръцете- ноктите се пилят, кожичките се режат.

А именно ръцете са тези, които първо подаваме при запознанство, протягаме за прегръдка и първи показват колко години всъщност са минали от живота ни.

Снимка: Oriflame

Следите на остаряването се забелязват много повече по ръцете, отколкото по лицето, именно защото не полагаме достатъчно грижи за тази важна част от нас.

Кожата бързо загрубява, изсъхва, напуква се, ноктите стават чупливи от силните препарати, а появяват се и първите старчески петна.

Всичко това може да бъде предотвратено с правилната грижа за ръцете, която трябва да започне още днес, без значение на колко години сте, никога не е късно да започнете терапия за красиви ръце.

Ето какво съветват специалистите по красота от Орифлейм:

- Пазете ръцете, на всяка цена. Домакинствайте с ръкавици. Ако жълтите гумени ръкавици са ви прекалено неудобни, вземете си медицински, хирургически ръкавици, които са като втора кожа и няма да загубите от подвижността на пръстите.

- Всеки път, когато използвате препарат, чистите печката или търкате пода, носете ръкавици.

- Пазете ги от рязка смяна на температурата и от много вода. Мийте с хладка вода, не прекалявайте с мокренето и в студа носете винаги ръкавици.

- Грижете се за ръцете си със същото внимание, с което се грижите и за лицето си.

- Веднъж или два пъти седмично ексфолирайте ръцете, за да премахнете мъртвите клетки.

- Сутрин и вечер нанасяйте овлажняващ крем за ръце с масла и витамин Е.

- Винаги мийте ръцете с нежен сапун, а при сериозни замърсявания, използвайте антибактериална течност.

- Не подценявайте и завършващите щрихи на маникюра - подхранващо масло за нокти, гел, лак.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари