IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоколадова кола маска – полезна и ефективна

21 февруари 2013 15 00

Кола маска, която е хем вкусна, хем полезна, но не за стомаха, а за кожата ви

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Привърженичките на колата маска могат да опитат нещо различно и доста вкусно на пръв поглед. Шоколадовата кола маска набира все по-голяма популярност сред представителките на нежния пол.

Тя е съставена от какаови зърна, семена, минерални и слънчогледови масла и глицерин. В сравнение с другите мазила за махане на космите, шоколадовата кола маска действа успокояващо на кожата. След употребата ѝ не се забелязват типичните зачервявания или обриви.

Тази кола маска е по-малко болезнена и мотивира доста жени да се откажат от бръснача и да опитат по-трайното отстраняване на косъмчетата от различни части на тялото си, казва експертът в козметичния бранш Маниша Прадам.

„Шоколадовата кола маска се предлага в различни „вкусове" - бял шоколад, тъмен шоколад, банан и портокал и е по-малко болезнена. Продуктът е и много ефективен и отстранява дори най-малките косъмчета", допълва още Маниша.

Друго качество на шоколадовия восък е, че макар и нагорещен, не се усеща прекалено топъл върху кожата по време на прилагането му.

„След употреба на нормална кола маска, косъмчетата започват да растат след първата седмица. При шоколадовата израстването им се забавя до 15 дни", споделя още Прадам.

Вариантът, включващ шоколадов восък, може да излезе доста изгодно на дамите. След употребата му кожата им е мека и сияйна. Етеричните масла, които са сред компонентите на продукта се пропиват дълбоко в кожата и я хидратират, така че да няма стандартното изпръхване, корички или цепене.

В случай, че искате да опитате да прилагате шоколадова кола маска у дома, трябва да имате следното предвид: слагайте много малко количество от нея върху шпатулата; не повтаряйте на едно и също място няколко пъти, за да не нараните кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

m ( преди 11 години )