IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите със сухата кожа през зимата

1 март 2013 07 40

Студеното време е истински враг на кожата

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Зимата може да се определи като най-неблагоприятният сезон за вашата кожа. Има редица фактори, които оказват силно негативно влияние върху здравината на кожата. Това са ниските температури, сухият въздух в закритите пространства и дехидратиращият ефект на дългите горещи душове. През зимата влажността на въздуха винаги е по-ниска и кожата губи много по-бързо естествената си влага.

С помощта на няколко експертни съвета обаче, вие може да поддържате хубавия и здравословен вид на своята кожа, дори през зимата. Ето какво е достатъчно да направите:

1. Изберете крем вместо лосион. Най-добрата защита на кожата през зимата е да използвате подходящ продукт, чрез който да „блокирате“ вредните влияния на околната среда. Това означава, че трябва да се спрете на овлажнител, който не позволява на естествената влага да напусне кожата и който осигурява защита на дермата, но същевременно позволява на кожата да диша. Експертите препоръчват да използвате плътен крем без аромат, вместо традиционните лосиони след баня.

2. Пропуснете парфюма. Много вероятно е вашият парфюм да предизвика раздразнение на кожата през зимата. Друг негативен ефект от използването му може да бъде изсушаването на кожата. То се получава вследствие на алкохола, който се съдържа в парфюмите.

3. Намалете времето под душа. В студените дни човек има нужда от горещ душ, за да се стопли, но неговата кожа понася последствията. За да пощадите кожата си, съкратете времето под душа и се къпете не с толкова топла вода. Дългите горещи душове премахват естествените овлажнители от кожата и я правят по-уязвима в студеното време.

4. Пийте повече вода, отколкото ви се иска. Дори да не се чувствате жадни, пийте вода. Единствено по този начин кожата ви ще бъде достатъчно хидратирана, въпреки студеният въздух и изсушаващия ефект на въздуха в затворените пространства.

5. Превърнете храната в козметични продукти. През зимата е много подходящо да нанасяте върху кожата си зехтин, кокосово мляко и масло от авокадо. Това е един напълно здравословен начин, по който може да подхраните кожата си.

6. Яжте храни, богати на омега-3. Според изследване храните, съдържащи омега-3, помагат за регулиране производството на естествени овлажнители на кожата.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари