IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зехтинът – тайната за сиянието на Клеопатра

5 март 2013 07 40

Зехтинът възстановява и освежава кожата

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Понякога не е нужно да хвърляте много пари, за да се радвате на прекрасна и сияйна кожа. Източникът на красота може да бъде на една ръка разстояние – във вашата кухня. Студено пресованият зехтин има страхотен ефект върху кожата, като премахва сухотата и работи за нейния добър вид.

Все повече продукти залагат на естествени съставки като зехтина в състава си. Защо обаче, трябва да използвате подобни козметични продукти, като зехтинът може да се използва самостоятелно в натуралния си вид? Някои дами имат притеснения, че студено пресованият зехтин може да причини пъпки или да омазни кожата им.

Всъщност, когато кожата е суха, тя издърпва излишъка мазнина от повърхността си, за да коригира това, което ѝ липсва. Също така зехтинът е богат на полезни вещества като антиоксиданти и витамини А и Е. Те възстановяват и освежават кожата, след като тя е била увредена поради излагане на слънце, нездравословно хранене или замърсяване от околната среда.


Може да използвате зехтина вместо лосион за тяло. Изсипете малко количество от него в дланта си и разтрийте по кожата си. Ако не искате да оставате с прекалено мазна кожа, може да измиете зехтина след известно време с топла вода и щадящ сапун.

Една от най-красивите Клеопатри на екрана - Леонор Варела, Снимка: egito-nifertiti.blogspot.com

Зехтинът може да се използва и като ексфолиант. Достатъчно е да смесите малко количество от него заедно с морска сол. Разбъркайте добре и разнесете сместа с кръгови движения по цялото си тяло.

Зехтинът може да се използва и в още няколко козметични процедури, а именно: омекотяване на кожичките около ноктите, отстраняване на грима, омекотяване устните и кожата на краката.

След като гърците разбрали, че тайната за красивата кожа на Клеопатра е зехтинът, те буквално започнали да се къпят с него. След това няколко средиземноморски страни започнали да използват зехтина като съставка в тяхната природна медицина.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Olive ( преди 11 години )
Моля ви, как искате статията да бъде взета на сериозно, ако в нея се допускат грешки? Използването на зехтина като козметично средство от елините (античните гърци) е засвидетелствано поне едно хилядолетие преди живота на Клеопатра VII. И ако тя беше имала съвременната козметична индустрия също не би използвала само и винаги чист зехтин. Грешка е да се приканва съвременната жена да прави като Клеопатра, защото ние реално не знаем какво би направила тя, нали, след като не е имала днешния избор?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар