IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И най-тежкият целулит подлежи на лечение

11 май 2013 06 36

Какво да изберем, когато опрем до медицинските технологии

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всички обичаме портокалите, но когато стане въпрос за портокалова кожа, космите на врата ни настръхват. Целулитът е опасен враг, който захапва като питбул кожата и не иска да я пусне. Малко са представителките на нежния пол (че и на мъжкия), които могат да се нарекат щастливки и не са се сблъскали с тази кожна болест. Защото целулитът е болест и има нужда от лечение.

И тъй като повечето от нас го игнорират в началните му фази, когато е трудно доловим с просто око, после става прекалено късно. Да, спортът, правилното хранене и масажите могат да помогнат малко, но ако сте трупали 5-10 или 15 години портокалова кожа, ви остава само едно решение – медицинските технологии.

И тогава идва друг проблем! На коя процедура да се подложа?

Сигурно сте си задавали този въпрос и в крайна сметка отговорът идва от сумата и броя процедури, които изисква един цикъл от интервенцията с различни апаратури. Но това не е решение. Много скъпи процедури в крайна сметка не се оказват ефективни.

Това е така, защото повечето апарати не са с необходимите сертификати и произход или пък защото си мислите, че след 8-10 процедури, целулитът изчезва безвъзвратно.

Всъщност лечението на портокаловата кожа е безкраен процес, който изисква постоянни грижи. Не трябва да спирате със спорта, не трябва да се отказвате от полезните храни, пълни с фибри, трябва да ги съчетаете с процедурите или масажите, казва дерматологът д-р Пейкова.

В нейната клиника Дерма Елит ще откриете още един съюзник в борбата с целулита. Това е VelaShape II - високотехнологичен апарат на израелската фирма Syneron, който единствен на българския пазар има сертификат от американската асоциация FDA (Асоциация за храни и лекарства).

Това означава, че след многобройни клинични проучвания и опити технолози, инженери и медици проектират и изобретяват апарат, който ефективно премахва видимите последствия от целулита. Апаратът представлява комбинация от инфрачервена светлина и радиочестота с вакуум, която успешно стопява локалните мазнини, като повишава метаболизма им и ускорява кръвната и лимфната циркулация. VelaShape II работи с максимално допустимата безвредна мощност на радиочестота, за максимално бърз и ефективен резултат.

Процедура с VelaShape II

Разликата се забелязва още след първата процедура, но са необходими 8 за задържане на ефекта. За да избегнем повторната му поява обаче, трябва да спазваме строг режим на здравословно хранене, активен спорт и най-важното – поемане на много течности.

Процедурите с VelaShape II са два вида – от 30 или 50 минути, в зависимост от това колко площ трябва да се лекува. Всяка от тях се прави по веднъж седмично. А като мине целият цикъл, следва почивка.

При по-тежък целулит, т. нар. твърд целулит (3-та или 4-та фаза) е хубаво да се правят два цикъла процедури годишно. Препоръчително е те да се извършват в периоди, когато няма да излагате кожата на слънце.

А що се отнася до кремовете за мазане – не бързайте да ги изхвърляте. Да, те не могат да проникнат дълбоко в хиподермата, където се образува целулитът, но пък спомагат за овлажняването, изглаждането и стягането на повърхността на кожата. Така че мобилизирайте всичките си оръжия и започнете да се борите бавно, но славно. Резултатът ще дойде и от вас зависи да го задържите и подобрите!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари