IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да поддържате краката си в перфектно състояние

31 май 2013 12 40

Лятото идва и всичко излиза на показ!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За разлика от ръцете, които целогодишно са на показ, краката излизат наяве едва няколко месеца в годината, когато топлото време го позволява. Те също са част от цялостната визия, затова трябва да ги поддържате в перфектно състояние. Сухите и груби пети никак не са секси, още повече, когато са съчетани с отворени сандали. Грижата за краката трябва да бъде целогодишна, но по време на лятото тя трябва да се превърне в едно от основните ви задължения, както това за поддръжката на косата ви. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да имате красиви крака само за показ:

1. Измивайте ги старателно. Докато се къпят, някои хора забравят да отделят нужното внимание на краката си. Те трябва да бъдат също толкова старателно измити и почистени, както всяка друга част от тялото. Хубавото измиване на краката е базата, върху която трябва да надграждате.

2. Третирайте ги с млечна терапия. Изсипете 250 мл топло прясно мляко и натопете стъпалата си в него. Добре е да правите тази процедура най-малко веднъж месечно. Млечната киселина, съдържаща се в млякото, ще ви помогне да се сдобиете с изключително мека кожа. Алтернативният вариант е да нанасяте от млякото посредством тампон веднъж седмично.

3. Накисвайте краката си. За около 5-10 минути накиснете краката си в топла вода. По този начин кожата ви ще омекне и по-лесно ще може да се отървете от мъртвите клетки. Краката не трябва да стоят накиснати във водата прекалено дълго време.

4. Премахвайте мъртвите клетки с пемза. Два пъти в седмицата обработвайте ходилата си с пемза. По този начин ще се отървете от мъртвите клетки, а кожата ви ще стане по-гладка и мека. Достатъчно е да отделяте по две минути на всеки крак, фокусирайки се върху проблемните зони. Избягвайте твърде грубото търкане, за да не нараните или раздразните кожата си.

5. Винаги бъдете с перфектен педикюр. Изрязвайте ноктите си винаги, когато се налага, защото дългите нокти са дом за множество бактерии. Винаги краката изглеждат по-хубави, когато ноктите са лакирани. Подберете цветове, които са актуални за сезона.

6. Оставяйте обувките си да дишат. Проветрявайте обувките си най-малко един ден преди отново да ги обуете. Това правило се отнася особено за маратонки и ботуши. В случай, че вашите обувки предизвикват неприятна миризма, по-добре ги почистете или при възможност си купете други. Носенето на миризливи обувки също може да повлияе зле на краката.

7. Хидратирайте краката си. Преди да заспите, намажете краката си с овлажнител, мазен крем или олио. След това обуйте памучни чорапи, с които трябва да прекарате цялата нощ. По този начин благоприятното действие на крема ще бъде по-силно.

8. Носете подходящи обувки. Удобните обувки драстично намаляват шанса за сдобиване с напукани пети. Няма значение дали обувките са на висок ток или не, важното е да не предизвикват дискомфорт, докато сте прави и болка, докато вървите.

9. Давайте си почивка на краката. Напуканите ходила могат да бъдат причинени от дългите часове на крак. Затова е важно да давате почивка на краката си. Много подходящо лечение на уморени крака е масажирането. Масажът на краката подобрява кръвообращението и облекчава напрежението.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари