IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възможно ли е да се отървем от целулита?

2 юли 2013 10 00

Някои специалисти дават надежда и дори споделят, че не е генетично предаван

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Почти всяка жена страда от целулит. Много малко са щастливките, които се радват на гладка кожа, без да полагат ежедневни усилия за целта. Всъщност понякога дори месеци на борба срещу целулита се оказват напразни или поне неособено ползотворни. Самото наименование „целулит“ бива хитро измислено преди няколко десетилетия от група европейски СПА-центрове за разкрасяване. Те се спрели на този термин, за да опишат неравния вид на кожата в по-ниските зони на женското тяло.

Маркетинговият ход на СПА-центровете се оказва много успешен, защото малко след това те започват да печелят значително от услуги и продукти, с помощта на които жените се надяват да се избавят от проблемната кожа. Доколко успешни са наистина тези козметични продукти и процедури или са само символ на желанието за печалба? В случай, че вече сте опитали да премахнете своя целулит с помощта на скъпи лосиони и кремове, може би сте съгласни, че резултатът е твърде незадоволителен.

За да не допускате да се заблуждавате повече, вижте истините, свързани с целулита:

1. Не може да се отървете от целулита с помощта на кремове и лосиони, независимо колко скъпи са те. По-добре спрете да ги ползвате, защото целулитът не е кожен проблем. Той е структурен проблем, който може да се коригира. За целта трябва да се намери причината за атрофирането на вашите мускулни влакна точно под целулитните вдлъбнатини. Портокаловата кожа е симптом за проблем под повърхността. Точно по тази причина е невъзможно който и да е крем против целулит да ви помогне.

2. Специалните антицелулитни процедури, извършвани в козметични клиники, са скъпи и рисковани. Има много данни за жени, сериозно пострадали вследствие на антицелулитни процедури. По-добре не се подлагайте на тях, защото освен рисковани и скъпи, много от тях могат да бъдат болезнени. Въпреки това, умелата реклама и добрият маркетинг подтикват много отчаяни жени да прибягват до подобен вид процедури.

3. Целулитът НЕ се предава генетично, така че спрете да се заблуждавате, че сте обречени да страдате цял живот от него. Това, че майка и дъщеря имат целулит, съвсем не означава, че майката го е предала на дъщеря си. Това означава само и единствено, че и двете жени не са успели да укрепнат мускулните слоеве под кожата си.

4. Може да премахнете своя целулит, независимо от възрастта си. Тъй като портокаловата кожа е изцяло структурен проблем, той може да бъде решен със специални движения на тялото, насочени към най-проблемните зони. Въпросните движения могат да бъдат изпълнявани от всяка жена, независимо от нейната възраст или физическо състояние. Също така няма значение точно в кой период жената се сдобива с целулит – по време на пубертета, след бременност и т.н.

5. Единственият доказан и изпитан начин за премахване на целулита е чрез серия от прости, но конкретно насочени движения на тялото. Тези движения се съсредоточават върху повдигането, оформянето и тонизирането на мускулните слоеве. Ако една жена е постоянна и изпълнява правилните упражнения, тя може да се отърве от мастните депа под кожата си, преобразувайки ги в енергия.

Вижте какво още може да научите за целулита във видеото:

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

amell91 ( преди 7 години )
Мога да препоръча добър продукт, който ми помогна:уебсайт производител: cellinea.cu.cc
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Гост ( преди 10 години )
Yprajneniqta ne sa tochno opredeleni .. Sus sigyrnost bqganeto pomaga i to mnogooo!! Izkachvaneto na stulbi, klqkaneto .... Stiga da gi pravite pravilno shtee ima efekt :)))) !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
viki ( преди 10 години )
Ako bqgash 2-3 pyti w sedmicata po 30 minuti na stadiona shte se izchistish.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
honeyy ( преди 10 години )
nqkoi moje li da mi kaji kakvi sa uprajneniqta...blagodarq predvaritelno :))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
gost ( преди 10 години )
Na men mnogo mi haresa statiata. Molia za uprajneniata ako moje.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Гост ( преди 10 години )
По-глупава статия скоро не бяхте пускали.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар