IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британките не могат да ходят на токчета

27 юни 2013 14 40

Те се оприличават на патици, докато французойките са грациозни като лебеди

Дита фон Тийз няма проблем с токчетата. Снимка: сп. Bwatt

Дита фон Тийз няма проблем с токчетата. Снимка: сп. Bwatt

Виктория Бекъм и Кейт Мос са считани за модни икони. Дамите са успешни и богати, но преди всичко много елегантни. И макар и двете да са британки, те са просто изключения сред представителките на нежния пол, които не умеят да се движат грациозно на токчета.

Изследване показва, че французойките отглеждат най-добре децата си и те изглеждат със 7 години по-млади от останалите жени на континента на възраст около 40 години, пише Daily Mail. Освен това те са най-елегантни в Европа.

Британките от друга страна са обявени за най-неелегантните жени на континента. Те изглеждат размъкнати и ходят странно и некоординирано на токчета. 43 % от тях редовно заклещват токчетата си по тротоари и подови настилки, а 34 % се справят още по зле на високо и падат, обути в елегантните си обувки.

Смята се, че най-грациозно на токчета се движат испанките и французойките. 23 % от британките сами определят походката си като патешка или се оприличават на войници, защото вдигат прекалено високо коляното си, сякаш маршируват. 7 от 10 жени на Острова признават, че са попадали във всякакви срамни ситуации, заради некоординираната си походка.

В сравнение с „патките" на Острова, французойките са сравнявани с лебеди.

Въпреки че не се справят добре на токчета, британките не се отказват от тях. Според проучването 44 % ги слагат поне веднъж седмично, а 12 % – поне 5 пъти в рамките на 7 дни.

Красотата иска жертви, високите обувки също! 65 % се оплакват от болки в краката след обуването на елегантните си токчета, а 22 % страдат от болки в гърба.

Как се справят според вас българките на токчета?

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари