IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекалявате ли с хидратацията?

20 август 2013 12 15

Не е препоръчително да нанасяте твърде много от козметичните продукти

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всяка жена иска да има мека и гладка кожа. За тази цел козметичната индустрия е създала голямо разнообразие от различни продукти – за лице, ръце, устни, тяло и т.н. Обикновено, когато кожата е суха, тя има нужда от дълбока хидратация. По тази причина много жени правят грешката буквално да изсипват огромни количества крем или лосион върху себе си. Често обаче този метод е погрешен и може да повлияе зле на вашата кожа.

Като цяло кожата абсорбира до 60% от това, което се поставя върху нея. Излишъкът остава на повърхността, запушвайки порите и засягайки функциите ѝ.

1. Лице. Ясно е, че дехидратираната кожа поглъща повече влага. Мазната кожа също може да абсорбира влага, но по-малко, тъй като кожата не е толкова жадна. Изсипете по-малко количество от крема в дланта си и разтрийте с ръце. По този начин ще затоплите продукта и ще го разнесете по-лесно върху лицето си. Може да забележите, че след ексфолиране кожата поема повече крем, заради премахването на излишните мазнини и натрупването на мъртви клетки.

2. Очи. Кожата около очите е по-тънка и има по-малко мазни жлези, което предразполага към по-голяма хидратация. Подходящото количество крем за зоната около очите е колкото оризово зърно. Прилагайте продукта с безименния пръст, правейки леки потупващи движения. Запомнете, че не трябва да търкате или дърпате кожата около очите си, тъй като това може да допринесе за преждевременно стареене.


3. Тяло. След като излезете от банята, нанасяйте лосиона за тяло в рамките на три минути, за да осигурите максимална хидратация. Целта е да не оставяте сухо място и да разнесете овлажняващия продукт навсякъде. Слагайте по по-малко количество, за да не прекалите. При нужда нанесете допълнително лосион на желаните места. Съсредоточете се върху краката и ръцете, тъй като обикновено това са най-дехидратираните зони.

4. Устни. Пристрастени ли сте към балсама за устни? Прекаленото нанасяне на овлажняващ продукт пречи на устните да отделят свои собствени масла и по този начин се объркват техните естествени функции. Нанасяйте балсам за устни само, когато почувствате устните си наистина сухи.

5. Коса. Необходимото количество шампоан зависи най-вече от дължината и гъстотата на косата – изсипвайте толкова, колкото ви е необходимо шампоанът да се разнесе навсякъде и да се образува пяна. Твърде много балсам може да омазни косата, затова го прилагайте само върху краищата, където косата е по-суха.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари