IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за млади и красиви ръце

5 септември 2013 06 15

Как да имате фините и нежни ръце, които заслужавате

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ръцете на една жена винаги са на показ и често по тях може да се съди за нейната възраст. Затова е важно тя винаги да има прекрасни ръце с еластична кожа и добре поддържан маникюр. За съжаление, грижата за ръцете често се подценява, а всъщност не е никак лесна. Ръцете са тази част от тялото, която е най-натоварена с ежедневни дейности (чистене, миене, писане, носене и т.н.), ето защо тяхната кожа много лесно се изсушава и започва да се напуква и лющи. Освен това ръцете са бедни на мастни жлези, които произвеждат скъпоценния хидролипиден защитен слой на кожата.

По тази причина трябва да помислите как да предпазите ръцете си в ежедневието. Ето няколко съвета как да се грижите за тях правилно:

1. Мийте ги често с нежен, качествен сапун. Винаги мийте ръцете си със сапун, който не изсушава допълнително кожата като такъв с глицерин (глицеринът хидратира и омекотява кожата).

Сапунът трябва да е с мека, кремообразна текстура и да оставя ръцете гладки и чисти. Търсете продукти, които са антиалергични и имат успокояващо масло от ший или екстракт от алое вера. Можете да изберете сапун с успокояващ аромат на лавандула. Мийте ръцете си винаги с топла вода, но не гореща. Ако имате замърсени нокти е добре да ги изчеткате хубаво под пяната с малки кръгови движения.

2. Подсушете ръцете с мека кърпа и нежни потупвания. Не ги търкайте грубо и ги оставете леко влажни.

3. Масажирайте ръцете си с натурален продукт. Можете да изберете зехтин, кисело или прясно мляко, розова вода или лимонов сок. Масажирайте бавно, като не забравяте и дланите. След това изплакнете лосионът с топла вода.

4. След това намажете ръцете си с крем. Може би искате да използвате и крем за лице, ако искате. Изберете такъв, който е за суха и лющеща се кожа. Той може да е със съставките глицерин, витамини A, E и D. Може да си изберете продукт с алое вера, което хем дава интензивна хидратация на кожата, хем я регенерира и успокоява.

Още съвети за грижа за ръцете:

- Слагайте си домакински ръкавици, когато миете или перете и използвате миещ препарат.

- Слагайте слънцезащитен крем и на ръцете си поне с фактор SPF 15. Ултравиолетовите лъчи могат да причинят пигментни петна.

- Свикнете да си слагате крем за ръце всяка вечер преди лягане, за да запазите кожата млада и красива.

- През лятото използвайте хидратиращи кремове, а през зимата използвайте такива, които предпазват ръцете от студа и са на базата на вазелин. Растителните масла от какао и авокадо също се борят с изсушаването и напукването.

- Ако сте склонни към пигментни петна използвайте продукт за ръце против петна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари