IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет идеи за френски маникюр

10 март 2014 08 50

Модният подиум ни зарежда с идеи не само за визията ни, но и за маникюра

Wes Gordon FW 2014 backstage Снимка: Getty

Wes Gordon FW 2014 backstage Снимка: Getty

Пролетта е много близо, а въображението ни вече не се сдържа и крои планове за модни преобразявания. Но отдавна сме наясно, че маникюрът и косата са пълноправен моден аксесоар, който финализира всяка визия и дори сами по себе си имат силата да я променят. Маникюрът към визиите от подиума от последните седмици на модата за сезон есен-зима 2014 ни зареди с много ценни идеи.

Макар и за хладния сезон, който е все още далеч, френският маникюр бе застъпен широко в много ревюта. Никога не можем да наречем класическия френски маникюр скучен, но идеите за двуцветния дизайн са доста оригинални, но едновременно с това и практични. Предлагаме ви пет различни варианта на лунен маникюр за слънчевите дни, които можете да изпробвате веднага.

Бордо и черно

Още едно съчетание между контрастни лакове – бордо и черно е изборът на Wes Gordon за есенно-зимната му колекция за 2014-та. Това съчетание е много подходящо за светла кожа на ръцете.

Диагонална линия

Диагоналният маникюр е почти класика, използвана в много визии, но ние харесахме тази от ревюто на Lela Rose за сезон есен-зима 2014. За този вариант е добре да използвате близки по тоналност лакове, а идеята за злато и неутрален цвят е много елегантна. Но ако решите да ползвате контрастни покрития, трябва да имате перфектна техника.

Lela Rose FW 2014 Снимка: Reuters

Черно и бяло

Получил модно признание още преди година, днес маникюрът с комбинация между черно и бяло все още не е загубил своята актуалност. Дори често го използват в техниката на френския маникюр. Бял кант на черна нокътна плочка или обратно – вие решавате. Имайте предвид, че белият край визуално смалява нокътя, докато черният го удължава. Визията на Tess Giberson за есен-зима 2014 е съвсем семпла.

Tess Giberson FW 2014 Снимка: Getty

Злато и nude

Вместо класически бял кант на ноктите може да използвате актуалния в момента златен лак с релефна текстура. Не си струва да се ограничавате само с тънка лента в края на нокътя. Съчетайте я и с изписана луна в основата му, както е във визията на ревюто на Tadashi Shoji за есенно-зимния сезон на 2014-та.


Tadashi Shoji FW 2014 Снимка: Getty

Nude и бордо

Интересно съчетание на млечнобежово и бордо демонстрираха моделите в ревюто на Zimmermann за есен-зима 2014. Този вариант на лунен маникюр е с по-геометрична форма на нокътната плочка, тъй като луната в основата ѝ е почти като триъгълник.

Zimmermann FW 2014 Снимка: Reuters

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 10 години )
винаги е подходящ момент за разнообразие... даже днес ще се пробвам да си направя някоя от идеите
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )