IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борба за гладка кожа

5 април 2014 06 15

Научете основните начини за борба с портокаловата кожа

Снимка: Biotherm

Снимка: Biotherm

Може би ако качите няколко килограма, няма да бъде така забележимо, но ако имате малки неравности по кожата вследствие на целулит, веднага се забелязват с невъоръжено око. Време е да си изясните как точно да се справите с тази досада, тъй като началото на сезона неумолимо настъпва, а гладките ви бедра и дупе няма да се тонизират сами.

Знаете вече, че най-лесният начин за тонизиране на кожата са контрастните душове. Два пъти седмично е добре да правите и интензивен масаж на проблемните области с груба гъба или четка.

Според статистиката 80% от жените имат целулит, като проблемът не е само наднорменото тегло. Портокалова кожа може да имат както пълните, така и слабите дами. Задайте си въпроси като често ли се чувствате нервни, колко често ходите пеша, храните ли се правилно, изобщо какъв начин на живот водите. Това ще ви помогне веднага да си изясните защо целулитът се появява именно на вас. Ако осъзнаете причините, вие лесно може да се справите с това досадно кожно несъвършенство.

Ето някои от най-разпространените причини за това.

Лош лимфопоток

Слабите стени на кръвоносните съдове нарушават кръвообращението в мастната тъкан и това причинява застой на лимфна течност. Протеините, съдържащи се в нея, се струпват около мастните клетки – адипоцитите – във вид на удебелени кожни влакна. Адипоцитите започват да се групират помежду си във възли, които са видими на повърхността на кожата във формата на познатата „портокалова кора“.

Именно това може да избегнете, като взимате всеки ден контрастен душ, след което нанасяйте антицелулитен крем. Добре е той да съдържа екстракт от див кестен, бръшлян и хвощ, но задължително е да съдържа кофеин. Масажните движения, с които го нанасяте, трябва да са от долу нагоре. Не забравяйте, че твърде тесните дънки, тесните обувки, лошата поза, консумацията на алкохол и тютюнопушенето се отразяват неблагоприятно на кръвоносните съдове. За да не се дразните на целулита по краката ви докато се гледате в огледалото, трябва да избягвате гореспоменатите неща и да изкарвате повече време във фитнеса. Антицелулитните кремове имат дренажно действие и с тяхна помощ по-лесно се усвояват мазнините, но те не могат да заменят упражненията.

Промени в настроението

Жените често имат промени в настроението, като в повечето случаи причината са хормоните. Всички силни емоции, добри или лоши, предизвикват мощен адреналин в кръвта. Той засилва апетита, а мастните клетки активно абсорбират глюкозата. В резултат на това целулитът се появява в още по-тежки форми. Стресът води до изсушаване на кожата, в резултат на което тя губи еластичност, а неравностите стават много забележими. За да се елиминира ефектът от нервното напрежение, използвайте винаги хидратиращи лосиони за тяло, съдържащи аминокиселини като аргинин и карнитин.

Метаболизъм

Процесът на разграждане на мазнините зависи от много фактори: някои са късметлии, като могат да ядат всичко, без да пълнеят, а други се страхуват от всеки изяден бонбон. За да предотвратите натрупването на мазнините на определени места по тялото, което причинява появата на целулит, преди хранене яжте плодове или пийте зеленчукови сокове. Старайте се да се храните с повече тъмнозелени листни зеленчуци. Всяка сутрин нанасяйте антицелулитен крем с кофеин и антиоксиданти с интензивни масажни движения.

С помощта на тези продукти ще успеете да изгладите максимално повърхността на кожата за два-три месеца. Затова моментът да стартирате е точно сега.

Антицелулитен серум Bioclinic Cellulite Reductor (Oriflame, 24.90 лв.), антицелулитен гел Bodyshape с Lipofirm комплекс и екстракт от Гинко билоба (Bioten, 8.49 лв.), рескулптуриращ гел за отслабване Body Sculpter с висока концентрация на чист кофеин (Biotherm, 70 лв.), интензивен експресен серум за оформяне на тялото Body-Slim Cure Minceur Express с кофеин и екстракт от джинджифил (Lierac, цена при запитване в магазина)

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
,,Целулитът,, е изкуствено създаден проблем. 90, а не 80% от жените го имат. Само силно недохранените жени са без целулит. Това, което наричат ,,целулит,, в козметиката е просто мастна тъкан, пропита с женски полови хормони. Понятието ,,целулит,, в медицината означава съвсем друго нещо - дифузно възпаление в подкожието, протичащо със зачервяване и висока температура. А продуктите ,,против целулит,, ще ви донесат само едно - хвърлени на вятъра пари. Освен това - мъжете харесват, когато тялото ви е малко ,,къдраво,,. Те нямат ,,целулит,, и за тях е признак на женственост.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
справянето с този проблем трябва да е комплексно - масажи, витамини, движение, диета...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар