IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сексапилен тен за пролетта

8 април 2014 07 20

Каква е разликата между автобронзант и продукт за слънчев загар и как да ги избирате?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Наред с тенденцията за светла кожа, през лятото винаги се стремим да поддържаме един здравословен и равномерен тен, който ни кара да се чувстваме сексапилни и по-слаби. Бронзираната кожа скрива признаците на умора, заличава сенките по ръцете и краката, които ни дразнят при всеки хвърлен поглед в огледалото. Докато получите обаче лек тен от естествените слънчеви лъчи, може да създадете очарователен лек тен за тялото и лицето си с помощта на автобронзиращ продукт. Важно е да знаете как да го избирате и как да го ползвате.

Продуктите за слънчев загар на тялото са кремове, лосиони и пудри. Те са подходящи за ежедневна употреба и ефектът се появява често след 3-4 дни редовно нанасяне. В състава си те съдържат оцветяващото вещество дехидроацетон, който влиза в реакция с аминокиселините и протеините и образува меланоиди. Това разбира се не е меланин, който се произвежда от кожата под влиянието на слънчевите лъчи, но по същия начин може да оцвети кожата на нейната повърхност.

За да продължи по-дългото действие на тези продукти, трябва да ги използвате редовно. Те се отмиват бързо, което също е фактор за редовната им употреба. В състава им влизат набор от елементи, които са изключително полезни за кожата и я поддържат в отлично състояние. Това са витамини, антиоксиданти и мастни киселини.

Автобронзантите са малко по-различни продукти. Те имат моментален ефект след нанасянето. Най-често са във вид на спрей, гел, мус или лосион. Бронзовият оттенък на кожата е постигнат също благодарение на дехидроацетон, но в автобронзантите неговата концентрация е много по-голяма, отколкото в продуктите за автозагар, които предизвикват постепенното му натрупване. Автобронзантите имат по-дълготраен ефект – с едно нанасяне тенът може да издържи до 4 дни. Но тези продукти имат свойството да изсушават кожата, затова не забравяйте да я овлажнявате с подходящ продукт поне два пъти на ден.

Съвети за избор и нанасяне

Първото условие е внимателно да избирате цвета на автозагара. В упътването задължително трябва да е посочено какъв ефект ще има и за какъв оттенък на кожата е предназначен.

Преди нанасянето му, задължително добре подгответе кожата – под душа я ексфолирайте, за да премахнете мъртвите клетки. Обърнете специално внимание на областите около коленете и лактите – там кожата е по-груба и ще се оцвети по-трудно.

След нанасянето на автозагара, кожата трябва да се хидратира с обичайния крем за тяло, който ползвате. Разнасяйте го равномерно и масажирайте повече от обичайното.

Имайте предвид, че при нанасянето на автобронзант, дланите на ръцете също ще се оцветят, особено ако масажирате малко по-дълго. Затова е добре да използвате меки и тънки найлонови ръкавици.

При нанасянето на автобронзант на лицето, трябва да се стараете повече около кожата на слепоочията и веждите, за да не ги оцветите, както и косата. В края на процедурата напоете тампон с почистващ тоник и нежно почистете зоните в косата, които са оцветени.

Когато нанасяте продукт за тяло, помнете, че под мишниците, лактите и коленете са зони, които се боядисват по-бързо, защото кожата е по-тънка.

Ако цветът ви се струва твърде интензивен, може да смесите обичайния си лосион за тяло с автобронзанта в съотношение 1:1 – така цветът на кожата ви ще изглежда по-естествен.

В случаите, когато след време се появят по-тъмни петна по кожата, може да ги изсветлите. За тази цел използвайте лимон – изстискайте малко от него на памучен тампон и разтрийте върху оцветената повърхност.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
пробвала съм веднъж, и не бях доволна
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар