IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да ползвате солариум

12 април 2014 06 41

Съобразявайте се с особеностите на кожата си, за да имате здравословен тен

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

След дългия зимен сън е време да събудите сексапила си. Като че ли времената, в които бялата кожа се считаше за аристократизъм, отново се завръщат. Преди години мадмоазел Шанел измени на тази традиция и въведе слънчевия тен на кожата, който направи излъчването на жените смело и сексапилно.

Днес никой няма да ви помисли за девойка от плантацията, ако се появите с нежен златист загар. По-скоро той се асоциира със здраве и много време прекарано на открито и като цяло с активен начин на живот. Освен това лекият загар скрива недостатъците по кожата и извайва силуета. Това го прави особено любим на жените. Бледата кожа в комбинация с други недостатъци често буди асоциация за анемия или за слаб организъм като цяло. В подобни ситуации на помощ идва солариумът.

Разбира се, най-важно е да го ползвате правилно. Преди всичко е добре да определите дали ви отива да сте с тен. Възможно е да се отнасяте към тези типажи, които са по-чаровни с бяла кожа като Никол Кидман или Дита Фон Тийз. В този случай загарът не ви е необходим. Ако все пак решите, че лекият тен е това, което ви липсва, следва да изключите противопоказанията при хелиотерапия – лечение със слънце.

Такива са различните тумори, в това число и семейната анамнеза; захарен диабет; сърдечносъдови заболявания (атеросклероза, високо кръвно налягане...); често кървене; хронични заболявания или остра фаза на треска или грип; бронхиална астма; фоточувствителност; туберкулоза в открита форма; бременност и кърмене.

Как да се сдобиете с лек естествен загар.

1. Започнете с няколко минути: за хората с бледа и тънка кожа са достатъчни от 3 до 5 минути под солариума, а за по-смуглите кожи – между 5 и 7 минути. Увеличавайте продължителността на сеансите постепенно и не допускайте да изгорите.

2. Защитете се: задължително използвайте защитни средства срещу UV радиация в съответствие с вашия тип кожа, които съдържат овлажняващи съставки.

3. Ако смятате да подготвяте кожата си за лятото на естествени слънчеви лъчи, добре е това да се случва в сутрешните и ранните вечерни часове. Така лесно ще придобиете загар, без да изгорите.

4. Докато сте под солариума или под естествените слънчеви лъчи, добре е да прекратите лечение с хапчета, ако имате назначено такова, тъй като те могат да предизвикат появата на пигментни петна (включително наркотици и алкохол). Ако не е възможно да го спрете, не се подлагайте на процедури в солариум.

5. Не сравнявайте тена си с този на други жени – някой може да е по-интензивен и тъмен, а друг – по-блед и ефирен. Всеки тен подчертава индивидуалните особености и зависи от количеството на меланина в кожата, както и от нейната плътност.

6. Доверявайте се на вътрешния си глас – когато усетите, че солариумът не е здравословен за вас, спрете с процедурите. Помнете, че винаги има алтернативи на загара в солариум и това са спрей-тенът и автобронзантите.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Рекс ( преди 10 години )
Не ходете на солариум! Ще си съсипете кожата, аз направих тази грешка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар