IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Популярните методи за постигане на идеална визия

28 май 2014 10 00

През лятото процедурите са най-сигурният начин да постигнете съвършена фигура

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В съвременната козметология съществуват достатъчно много ефективни и безопасни процедури, които позволяват да коригирате фигурата си по желания от вас начин. Преди да вземете окончателно решение да се възползвате от някоя от тях, ето кои са най-популярните. А за да бъдат такива, явно имат и търсения ефект сред най-много хора.

Кавитация

Това е ултразвуково въздействие на мазнините в клетъчните мембрани, което води до тяхното унищожаване, както и до постепенното резорбиране на мазнините по естествен път. Ефектът е видим в определена област, след което в продължение на няколко седмици мазнините се извеждат по естествен път от тялото и го лишават от около 3-4 сантиметра.

По време на една сесия може да се обработва само една област, а повторенията се правят след 7 до 10 дни. Ефикасността и безопасността на кавитацията са известни отдавна, както и фактът, че процедурата може все пак да предизвика леко осезаема болезненост както по време на провеждането ѝ, така и след нея.

Снимка: Thinkstock

Пресотерапия

Това е вид лимфен дренаж – един от най-ефективните начини за борба с целулита. Върху проблемните области на пациента се облича специален многокамерен костюм, което позволява да се оказва въздействие върху тялото с помощта на сгъстен въздух. Един сеанс пресотерапия се равнява на 20 сеанса лимфодренажен масаж. Важното е, че процедурата е абсолютно безболезнена.

Снимка: Thinkstock

Мезотерапия

Процедурата се състои в нанасянето на микроинжекции с биологично активни вещества в горните и средните слоеве на кожата. Тези вещества, които се подбират индивидуално и се съобразяват според всеки пациент, засилват липолизата и обмяната на веществата. Може да има неприятни странични ефекти – болезненост, която се отстранява с помощта на обезболяващи гелове за кожа.

Снимка: Thinkstock

Електролиза

Това е метод, при който нискочестотен ток оказва въздействие на мастните клетки. Това ги кара да променят своя заряд и да се връщат в първоначалния си вариант с повече енергия. Това се случва с помощта на изразходване на големи количества мастни резерви. Електродите може просто да се поставят на повърхността на кожата, но може да се вкарат и под повърхността ѝ с помощта на много тънки игли. И двата метода са ефективни и безболезнени.

Вакуумен фитнес

Това е нов вид процедура, която изисква използването на специален тренажор – вакуум степ. Той има безвъздушна камера, която упражнява налягане на определено ниво. Клиентът влиза в тази камера, където под ръководството на инструктор изпълнява прости упражнения. Това позволява само след няколко занимания да се лишите от няколко излишни килограма без физически натоварвания.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
И ако жената умре от мастна емболия, лекарите да не пропуснат да пишат в смъртния й акт ,,инфаркт на миокарда,,. Това са престъпни методи на лекари-шарлатани.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )