IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полезни приложения на аргановото масло

8 септември 2014 09 52

Направете подарък на тялото си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Знаете ли колко различни употреби има аргановото масло? То е най-новата мания за красота и е незаменима съставка в много иновативни продукти за коса – най-често балсами и шампоани. Освен за по-здрав и хубав вид на косата обаче, аргановото масло може да се използва за подобряване и на други части от тялото.

Ето и няколко полезни начина как да използвате това полезно масло:

1. Суха кожа. Ако ви измъчва суха кожа, маслото от арган може да бъде вашият спасител. То може да се използва като овлажнител на лицето и тялото, както и е много подходящо при различни кожни проблеми като екземи. Аргановото масло съдържа витамин Е, който помага за „лекуването“ на кожата и за облекчаване на дразненето.

2. Коса. Разбира се, аргановото масло е отличен балсам за коса и може да се използва за много други проблеми, свързани с косата. То може да бъде ефективно при цъфтене на косата или при укротяване на непокорните къдрици. Ако имате раздразнен скалп и чувствате сърбеж, също може да опитате аргановото масло.

3. Срещу стареене. Повечето продукти, които се борят с щетите на възрастта, са доста скъпи. Ето защо нищо не ви пречи да опитате няколко капки арганово масло, вместо тях. Продуктът ще направи кожата ви по-мека и малките бръчици ще станат по-малко видими.

4. Крака и нокти. Краката ви заслужават глезене, ето защо опитайте да третирате загрубялата кожа с масло от арган. То също е полезно и за масажиране на кожичките, както и за укрепване на ноктите. Уверете се, че аргановото масло става част от вашата ежедневна козметична рутина.

5. Стрии. Те са често срещан проблем по време на бременността или ако човек наддаде тегло. Най-добрият начин да се справите със стриите, е като се погрижите те изобщо да не се появяват. Трябва да си изградите овлажняващ режим, в който може да използвате какаово или арганово масло.

6. Устни. Те се нуждаят от допълнително овлажняване, тъй като не разполагат с никакви естествени масла. Нанасяйте по една-две капки арганово масло върху устните си всяка вечер и масажирайте.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари