IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фотоепилация в домашни условия

7 май 2015 12 50

Първа среща с Philips Lumea Precision Plus

Снимка: Philips

Снимка: Philips

Работата ми като козметичен редактор е свързана с постоянното тестване на всякакви новости и технологии, свързани с индустрията.

Безспорно, технологичното общество, в което живеем, улесни живота ни дотолкова, че всичко вече се случва бързо, ефективно и дълготрайно.

Обезкосмяването винаги е била любимата ми тема, тъй като отлично разбирам всички дами и тяхното желание трайно да постигнат мечтаната гладка кожа.

Изпробвала съм всякакви методи, сред които кола маска, различни кремове, епилатори и бръсначки. Истината е, че до момента нито един от тях не издържа основните критерии: дълготраен ефект без болка.

Кола маската е изключително болезнена и макар да дава резултат, той обикновено трае не повече от 1-2 седмици, в зависимост от кожата.

Използването на самобръсначка може да ни позволява бързо премахване на нежеланото окосмяване за няколко дни, но след това косъмчетата се завръщат по-силни, груби и тъмни от всякога. Всеки един от тези методи е до болка познат (често буквално) на всички дами, затова няма смисъл да обяснявам повече.

Голямата радост от работата идва тогава, когато действително изпробвам нещо и открия, че наистина работи. Днес ще ви споделя как точно се справих безболезнено, трайно и бързо с нежеланото окосмяване. Имах възможността да изпробвам Philips Lumeaпървият уред за домашна фотоепилация.

Изчетох всички инструкции и какво точно представлява новата ми придобивка. Наистина проявих изключителен интерес към апарата и това, което ме заинтригува най-много беше фактът, че работи с технологията за IPL фотоепилация същата, която използват в професионалните клиники и салони. Това на практика означава, че безбожно скъпите процедури са достъпни за домашна употреба и могат да се прилагат от самите нас.

Дебютната ми среща с Philips Lumea определено беше вълнуваща. Фотоепилаторът пристигна в удобна кутия, която съхраняваше новата ми любов. При отварянето, силно впечатление ми направи прецизността, с която е опакован уредът – дебелата кутия се разгъва на две части и предпазва както фотоепилатора, така и всичките му приставки.

Съдържанието се състои в общо три приставки (за тяло, лице и бикини зона, като всяка е обозначена), адаптер за зареждане, самият фотоепилатор Philips Lumea, удобен калъф за съхранение, кърпичка за почистване и книжка с подробни инструкции.

След като отворих всички опаковки и скъсах лентите, обозначаващи хигиенично чистия уред, нямах търпение да прегледам обстойно.

Направи ми впечатление компактният размер, красивият дизайн и лекотата на апарата. Няма излишни и объркващи копчета или странни светлини, които да ни карат да се зачудим кое как точно да използваме. Трите приставки са предназначени за съответните области – тяло, лице и интим, и се сменят бързо и лесно. Разликата между тях е защитата, съобразена с различната кожа в тези зони, тъй като бикини линията е много по-чувствителна в сравнение с краката, например.

На практика, след отваряне, фотоепилаторът е готов за използване. Тъй като нещото, което ми липсва при новите технологии е търпение, веднага започнах обработване на различни зони.

Задължителните инструкции изискват да избръснете косъмчетата преди да използвате Philips Lumea, за да може светлината да достигне директно до корена и да стартира процеса по „заспиване“ на косъма и предотвратяване на неговото повторно израстване.

Прегледах подробната таблица на самата кутия, по която се характеризира типът кожа и съответната сила на светлинния импулс, и тъй като съм със светла кожа и тъмна коса, настроих на трета степен от възможни пет. Зелената светлина обозначи, че апаратът е настроен и го поставих върху кожата.

Когато контактът е точно на 90 градуса, индикаторът в горната страна на фотоепилатора светва отново в зелено. Това се случва само и единствено, ако е плътно поставен върху кожата, със съвсем лек натиск, за да прилепне плътно. Направи ми впечатление предпазният пръстен, който предотвратява нежелано генериране на импулс, когато няма пряк контакт с кожа. Това означава, че няма начин да не контролирате сами процеса и да допуснете каквито и да било грешки.

Натиснах копчето и фотоепилаторът светна върху зоната, върху която го поставих. При обработване на краката, задържах натиснат бутона и просто съвсем леко приплъзвах към следващата зона, но без да повтарям една и съща част. Следвайки инструкциите, застъпвах всеки участък със следващия, за да се получи равномерна гладка кожа.

Усещах единствено и само приятна топлина, без болка, зачервявания и какъвто и да било дискомфорт.

Отне ми около 14 минути за цял крак, 2 минути за подмишниците, 4 минути за бикини линията и 1 минута за горната устна. Фотоепилацията на лице, интим и тяло се извършва по един и същи начин, и остава все така безболезнена.

Условието да започна първата процедура, според указанията, беше да нямам тен и раздразнения по кожата.

Следващата ми процедура с фотоепилатора Philips Lumea ще бъде след две седмици, когато ще ви споделя и първите постигнати резултати.


Открийте тайната за дълготрайно гладка и нежна кожа на www.philips.bg/lumea.

Ако имате въпроси относно използването на Philips Lumea Precision Plus, може да ги отправите към д-р Елмира Павлова (водещ лекар-дерматолог) на тази страница.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

анонимен ( преди 2 години )
Снежана Гогова ( преди 3 години )
Здравейте моя въпрос е колко дни преди фотоепилацията трябва да избръсна зоната?И следващ каква дължина трябва да е косъма.И как да продължа обескосмяването в този интервал от 2 седмици
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар