IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 мита за окосмяването в бикини зоната

6 януари 2018 14 15

А истината е...

Снимка: Istock

Снимка: Istock

За много жени окосмяването в бикини зоната е проблем, с който ежемесечно трябва да се справят. Премахването на космите в тази зона не е толкова лесно, а и митовете свързани с окосмяването допълнително водят до някои вътрешни конфликти.

И все пак на какво трябва да вярваме и на какво не?

Митовете

1. Космите в интимната зона предпазват от болести предавани по полов път

Силно се надяваме да не сте чували подобна глупост, но и да сте – в никакъв случай не ѝ вярвайте. Точно обратното! Космите са източник на бактерии.

„Обезкосмената зона е в пъти по-хигиенична, най-малкото защото не дава шанс за развитие на определени бактерии“, твърди Уенди Аскю, гинеколог от Института по женско здраве в Сан Антонио.

2. Интимните косми намаляват удоволствието от секса

Това не е правило и варира от жена до жена. Според някои интимните косми повишават „триенето“ под завивките и увеличават удоволствието. Други харесват допира на кожа с кожа без никакви „бариери“.

„На теория може да получите по-директна стимулация, ако нямате никакви косми, които да служат за буфер“, коментира Аскю.

3. Цветът на космите в интимната зона съвпада с този на косата

В повечето случай интимните косми са с цвета на веждите. Но, господа, ако искате прецизност, по-добре да проверите!

4. Окосмяването в бикините убива сексуалното желание у мъжа

В 21 век е модерно намаленото окосмяване, но има мъже, които предпочитат по-натуралния вид на женската вагина.

5. Космите в интимната зона не спират да растат

„Всъщност, когато достигнат определена дължина, спират да растат. Тогава започват да излизат нови косми. Дължината варира при различните хора – може да стигне от 1,2 до 5 см“, обяснява Аскю. След менопаузата космите сами оредяват и изтъняват.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари