IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трикове за красота след бурно парти

19 декември 2018 13 00

Как да премахнете главоболие, кръгове под очите...

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Кръгове под очите, главоболие, болки в стомаха. Няма как да не ви се е случвало след бурни вечерни партита и купони в дискотеки. И когато застанете пред огледалото, то не вижда „най-красивата на земята“, а една уморена леля.

Лицето болезнено се опитва да се бори с оток, последното изядено парче торта „пее“ песни в стомаха, а в главата ви сякаш бие чук!

Можете ли да се възстановите за по-малко от час? Ами според специалистите – да, при това лесно!

1. След като се събудите, вземете душ или вана с 15 капки етерично масло. Ако след партито имате и главоболие, направете си горещ душ на краката, в областта на прасеца, в рамките на минута до пет.

2. Ако лицето ви е уморено и леко подуто, рецептата е мента. Ще трябва да приготвите листа в тенджера (8-10 клонки в 0,5 литра). След като кипне отварата я охлаждате до 50 градуса. Пригответе си и една купичка лед.

Легнете на креват без възглавница и с намокрена в топлата отвара кърпа внимателно забършете лицето си. След това веднага повторете процедурата с лед. Изчакайте минута и повторете процедурата. Достатъчни са около 10 минути.

Между другото, тази процедура помага при главоболие и високо кръвно налягане. Ако нямате време да приготвите мента, просто редувайте топла кърпа на лицето си с кубчета лед.

Зеленият чай с мляко е отличен за работата на бъбреците като диуретик, но също помага при оток.

3. Сандра Бълок също има рецепта при оток на лицето – в такива случаи тя намазва лицето си с крем, който съдържа арника и хепарин.

4. Грижа за лицето и шията. Ще бъде страхотно, ако поставите овлажняващ крем в хладилника преди безсънна нощ – това ще повиши ефективността му.

5. Ако имате зачервени очи, едва ли ще ви е приятно да отидете на работа и колегите да ви зяпат. Поставете „Визин“ в очите, мигнете няколко пъти и всичко ще е наред.

6. Гримът също може да помогне, за да не се взират във вас след тежка парти нощ. Не слагайте ярки сенки, изсветлете скулите и ъглите на очите си с хайлайтер. Устните може да са в по-ярък цвят, така ще отклонят вниманието от очите.

7. Ако вече сте на работа, но ви е трудно да сте събудени – не яжте сладко, сложете по-малко захар и в кафето. Глюкозата в този случай е спирачка за събуждане. Не яжте никаква мазнина в този ден.

8. Ако имате възможност да бъдете на слънце и въздух – направете го! Слънцето изцелява и ободрява. Тъмният офис не е вариант, при възможност добавете светлина.

6 причини кожата ви да изглежда потъмняла

Ниски температури, сняг: Как да се грижим за кожата?

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари