IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ароматите ни правят по-слаби и по-млади

7 май 2015 05 02

Кой да изберем?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Повечето хора носят парфюм, за да ухаят по-добре. Учените обаче твърдят, че ароматът може да ни накара да се чувстваме по-желани, по-млади и дори по-слаби.

Ето и какво усещане създават различните ухания:

Ванилията повишава чувството за сексапил

Ванилията е използвана в древността като естествен афродизиак, защото тя „дразни“ по специфичен начин централната нервна система и повишава либидото.

Аромат на цветя и цитруси ни прави по-млади и енергични

Флоралните аромати на божур, момина сълза и портокалов цвят асоциираме подсъзнателно с младост и пролет. Тези нотки могат да създадат усещането, че притежателката на уханието е по-млада. Според американски учени уханието на ябълка и манго автоматично свалят по няколко години от възрастта на жената. Парфюм с цитрусови нотки пък създава усещането за релакс, здраве и тонус.

Шипровите аромати ни карат да изглеждаме по-компетентни в работата

Искате да ви приемат като професионалист? Тогава заложете на аромати, базирани на дъбов мъх, кедър и ветивер, тъй като те вдъхват доверие и усилват авторитета.

По-тежките и остри парфюми ни правят по-слаби

Носенето на пикантни цветни аромати кара другите да ни виждат по-слаби от актуалното ни тегло. Според експертите те могат да „свалят“ до 5 кг от теглото ни. Това наситено ухание се асоциира с енергични и дейни хора и затова лесно подвежда останалите.

Нотките на роза пък ни правят по-красиви

Розата е цвете, което буди асоциация с нежност, ефирност и деликатност. Затова и дамите, които носят парфюми с ухание на роза са възприемани по този начин.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари