IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр с неон: 4 идеи, които да изпробвате

14 август 2022 15 00

Съчетайте актуалния тон с някои любими тенденции

IStockphoto

IStockphoto

Неон под различни форми е една от тенденциите за лято 2022. Освен по банските и плажните аксесоари, ще го откриете по дрехите, обувките, дори бижутата. А защо не и по вашия нов маникюр? Ако притежавате поне едно неоново парче в гардероба си, може да лакирате ноктите си в същия цвят. 

Жълто, розово, зелено, синьо - това са най-популярните цветове в неон, които може да изпробвате за вашия нов маникюр. Но има и още няколко, които си заслужават вниманието. Дали всички ще присъстват на една плочка, само по един или няколко в комбинация - вие избирате. 

Маникюр с неон за лятото - какво ви е необходимо? 

- поне 2-3 различни неонови лака; 

- апликатор за декорации; 

- черен лак с тънка четка;

- гъбичка за омбре ефект;  

- брокат в сиво или златисто; 

- топ лак.  

Как да си направите летен маникюр с неон? 

Не е нужно да посещавате салона за красота, за да се сдобите със страхотен маникюр. Дори да поставите просто неонов цвят за основа, е напълно достатъчно, за да ви забележат. Вече има безброй вариации - да добавите някои типични за сезона мотиви, както и да оформите ноктите в любимата си форма. Камъчета, брокат или пък точки, са онова, с което да разкрасит плочките. 

Предлагаме ви 4 идеи с неон, които да изпробвате у дома: 

1. Палми 

Залезът е най-популярният пейзаж, който може да си направите с неонови лакове. Той може да се получи, като наслагате поне два или повече лака с неонов ефект. Това става чрез техниката омбре. 

След като оформите ноктите и ги лакирате в нюд или прозрачна основа, нанасяте неоновите тонове на гъбата и отпечатвате върху всеки нокът. Може по-светлите да са на върха, а по-тъмните - в основата. Или обратното. 

Накрая с черен лак с тънка четка рисувате симпатични палми, около които летят чайки. Не се притеснявайте, за тях не са ви нужни големи умения на художник. После завършвате с топ лак. 

2. Вълни 

Ефектът на вълните е доста популярен по ноктите през последните месеци. Обикновено част от ноктите се лакират с избран цвят, а 1-2 се оставят с прозрачен или телесен тон. И отгоре - с неона, а след това и с брокат, се рисуват вълни. 

Ако лакът ви няма тънка четка, трябва да ползвате допълнително друга, за да получите перфектните вълни като на снимката. 

3. Витраж 

Въпросното изкуство сме срещали по прозорците на много забележителности в чужбина. Преди години витражът бе често срещан в маникюра. И ето, че това лято може да си го направите върху ноктите като ползвате различни неонови лакове. 

Хубаво е първо да поставите отделните петна с неон, след което с черния лак да ги оградите от всички страни, за да прилича на витраж. 

Шарената мозайка с неон може да е за върха на нокътя, да е от ляво или дясно на плочката. Или по средата, под формата на избрана от вас по големина лента. 

4. Двоен френски маникюр 

Ноктите във форма на бадем са номер едно за летен маникюр. А ако той е двоен френски - още по-добре! 

На част от ноктите се поставя неонова основа, например жълта. А на останалите - телесна. Върху нея се прави първо една нежна лента на върха на нокътя. След нея идва втората, която е изключително тънка, като разстоянието между тях остава празно. 

По желание, може да направите маргаритка или друго цвете в основата на двойния френски маникюр. Или да залепите по едно камъче, както предпочитате. 

Ето и още идеи за летен маникюр, които да разгледате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари