IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С перфектен грим за пет минути

13 декември 2012 09 00

Опростете грима си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Гримът е важна част от цялостната визия на всяка жена. Ето защо някои дами са способни да стават с половин час по-рано сутрин, за да подготвят своя перфектен макияж. Истината е, че в някои случаи добрият резултат не изисква много време. Нужни са ви само няколко основни продукта и пет минути, за да имате перфектен грим.

1. Коректор

Имате нужда да скриете тъмните кръгове под очите или просто да изравните тена на кожата си? Отнема само около половин минута, за да сложите коректор върху лицето си.

Може да използвате коректор преди или след основата за лицето – козметичните специалисти за на различни мнения по въпроса. Експериментирайте и разберете кое работи най-добре при вас. Използвайте малко количество от коректора. Нанасяйте го с потупващи движения, а не като червило. Може да използвате пръсти, гъба или четка. Изберете нюанс, който е най-близък до тена на вашата кожа.

2. ББ крем

Това е многофункционален продукт, който трябва да присъства сред козметичните продукти на всяка жена. От години ББ кремът жъне успех в Азия, а сега и в САЩ. Този продукт хидратира и подхранва кожата. Също така има слънчезащитен ефект, действа като фон дьо тен и дори помага при акне. Помага и за изглаждане на бръчките. ББ кремът може да се нанася самостоятелно или заедно с минерален грим.

3. Очна линия или сенки

Изберете едно от двете, когато нямате време може да не ги комбинирате. В случай, че искате естествен вид, изберете сенки в неутрални цветове. Ако искате очите ви да се открояват обаче, заложете на очната линия, но без да очертавате прекалено дебели линии.

Гримът на очите не трябва да отнема повече от минута-две.

4. Бронзант или руж

Заблестете с помощта на бронзант или руж. Това е особено важно, ако имате по-бледа кожа, защото по този начин ѝ придавате свежест. Избирайте цветове, близки до вашата кожа. Нюансът на бронзанта или ружа не трябва да е прекалено тъмен, най-много с два тона.

5. Гланц за устни

направете завършек на грима си, слагайки гланц за устни. Това отнема само няколко секунди и по-опитните от вас могат да го направят дори без да се гледат в огледалото.

В случай, че предпочитате червило, трябва да му отделите по-специално внимание. Ако искате червилото ви да бъде по-дълготрайно, очертайте устните си с молив в същия цвят и поставете основа върху тях преди да го нанесете.

6. Организирайте се

За да имате страхотен външен вид, когато излизате, трябва да организирате добре времето си. Винаги поддържайте веждите си изчистени и боядисвайте корените на косата си на няколко седмици. Подредете най-необходимите козметични продукти, за да не губите време да ги търсите из дома си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари