IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-добре пропуснете грима

27 декември 2012 07 00

Четири причини защо не трябва да се гримирате

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Струва ли ви се странно и дори невъзможно да излезете от вкъщи без грим? Ако сте от групата на жените, които биха отговорили с „да“, по-добре помислете отново. Може би е по-добре да дадете почивка на лицето си за известно време. Ето и няколко причини, които ще ви убедят:

1. Спестявате част от парите си

Повечето жени имат много козметични продукти и гримове, които не използват. След време те стават неизползваеми, а вие губите парите, които сте платили за тях. Винаги се придържайте към правилото да купувате само козметика, от която имате нужда, за да не влизате в излишни преразходи. Опитайте да оставите за известно време лицето ви да подиша. Първите дни може и да ви бъде странно, но постепенно ще свикнете.

2. Дайте на кожата си глътка въздух

Най-добрата и основателна причина да спрете временно с грима е, за да може кожата ви да отпочине от всички вредни химикали, които се съдържат в козметичните продукти. Кожата на лицето е изключително чувствителна и трябва да бъде третирана с почистващи и подхранващи продукти.

3. По-натурален вид

Всяка жена обича комплименти. А какво по-хубаво от това да получите такива, когато сте без грим? Странно или не, има много мъже, които предпочитат по-естествения вид на жените. Те със сигурност биха предпочели никакво или минимално количество грим. Осмелете се да се покажете без грим, няма да съжалявате. Понякога искрената усмивка е всичко, от което се нуждаете.

4. Изпращате положително послание

Освен всички дотук изброени плюсове, ходенето без грим е и добър пример за околните. В случай, че сте майка или пък имате по-малка сестра, племенница и т.н. натуралният ви вид показва на по-младите момичета, че не им трябва грим, за да бъдат харесвани и да се чувстват красиви.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

mda ( преди 11 години )
Гримът е често втора кожа за много жени и много ги е страх да се погледнат в огледалото без грим, камо ли да се покажат пред хора. Аз обаче наистина смятам (от личен опит), че каквото и да говорят съвремените гримове също вредят на кожата, както и едновремешните. Доказателство - вижте всички "фолк диви", които си пуснаха снимки без грим - ужас! Това са жени с пари и възможности и които сами са си избрали тези снимки като най-добри. Кожа с разширени ***, повяхнала и увиснала като на 10г по-възрастна жена, сивкав цвят, торбички под очите, ранни бръчки, тук-таме и пъпки дори... абе, призраци! Това е стращно.Моят съвет за добра кожа е - без цигари, солариум и колкото се може по-малко слънце, слънцезащитен крем целогодишно, редовно почистване, маски за лице поне 2 пъти седмично, колкото се може по-малко грим през деня, много вода, сън и рибно масло. Всяко момиче до 30г може да следва тези съвети без големи разходи, а след това кожата й ще й се отплати 100 кратно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ели ( преди 11 години )
С риск да си навлека гнева на козметичните компании и на любителките на шпакловките - грима е тотално вреден. Всички тези реклами за полезността е ала-бала. Не съм използвала повече от спирала и червило и кожата ми е гладка, свежа и мека, бръчки почти нямам, въпреки,че съм над 40 вече. Имам приятелки, на 30 години, от пудрата и фон дьо тен, кожата им е буквално увехнала и спаружена..... Не използвайте тежък грим - така ще съхраните свежестта много по-дълго време....И наистина на мъжете така им харесва повече.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар