IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко привлекателни сте всъщност?

8 януари 2013 07 40

Младостта и лицето без бръчки не са гаранция за това

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Експертът по взаимоотношения Трейси Кокс твърди, че има прост начин да се разбере колко сте привлекателен спрямо другия пол. Повечето жени искат да бъдат най-горещото момиче на партито, но не знаят дали това е така. Ако трябва да определят своя сексапил по скалата от едно до десет, те биха се затруднили в гласуването.

Повечето хора преценяват собствения си външен вид доста противоречиво - в един миг се чувстват страхотни, а в друг – направо грозни.

Една от причините защо нашето възприятие за самите себе си е опорочено така, е защото ние не можем да се видим отстрани и да преценим цялостния си образ.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да бъдете по-точни и обективни, ако трябва да оцените своята привлекателност по въпросната скала:

1. Притеснявате ли се за външния си вид?

Привлекателните жени са склонни да бъдат по-уверени във външния си вид, но въпреки това сред тях има такива, които се тревожат за визията си и са склонни да не се възприемат като много атрактивни за другия пол. Една от причините за това е, че те се сравняват с холивудски звезди и топмодели, а не със средностатистическите жени. Тоест, подценяват се.

2. Замислете се колко привлекателни са бившият и настоящият ви партньор.

Хората са склонни подсъзнателно да се влюбват и да започват връзки с представители на срещуположния пол, които смятат че им отиват физически, макар и с напредването на възрастта това да става по-маловажно. Тоест, ако партньорите ви са атрактивни, вероятно и вие сте такива.

Ако сте богат/а и могъщ/а, това добавя точки към вашата привлекателност. В интерес на истината, тези две ваши качества биха привлекли повече кандидати за сърцето ви, отколкото идеалните черти на лицето ви или хармоничните пропорции на тялото ви.

3. Каква е вашата емоционална интелигентност?

Това ще ви спечели точки спрямо хората, които търсят дългосрочни партньори. Ако сте честни, лоялни, грижовни и чувствителни може да се окажете по-привлекателни, отколкото си мислите. Емоционалната интелигентност е нещо, над което имаме контрол. Много по-лесно е да се научиш да се отнасяш добре и с уважение към другите, отколкото да се мъчиш да спечелиш "Оскар", за да ги впечатлиш.

4. Колко общителни сте?

Факт е, че по-контактните и общителни хора, са по-привлекателни за противоположния пол в сравнение със стеснителните мълчаливци. Обаятелната личност на човек е огромен фактор, който влияе на неговата привлекателност. Тоест, дори да сте много красиви, ако сте срамежливи и не особено контактни, може и да не сте сред най-ухажваните в компанията. Чувството за хумор също е много атрактивна черта (особено при мъжете).

Няма забавен човек, който да страда от самота и да не може да си намери половинка.

Снимка: Dreamstime

5. На колко сте години - няма значение!

Странното е, че на определен етап от живота младостта ни се вижда не чак толкова привлекателна и важна черта. Повечето хора се оглеждат за партньор, който е на възраст в рамките на пет години около неговата, така че ако сте на 40 няма да ви интересувамнението на 20-годишните за персоната ви.

Всеобщото мнение, че младите жени са по-привлекателни, отколкото по-зрелите не е много точно, защото това зависи изцяло от това колко добре изглеждат. Изследванията показват, че при възможност за избор между добре поддържана зряла дама и занемарена млада жена, повечето мъже биха избрали първата.

Другото интересно нещо, свързано с възрастта е, че въпреки общоприетите възприятия за нея, повечето от нас се чувстват по-привлекателни и уверени във външността си с напредването на възрастта!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Маца ( преди 11 години )
Колко сме привлекателни?!?- Повече от достатъчно! :D"Ако сте богат/а и могъщ/а, (...),тези две ваши качества биха привлекли повече кандидати за сърцето ви..."- май имате предвид кандидати за ПОРТФЕЙЛА ни ... ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар