IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да избягвате в седмицата преди сватбата си

4 февруари 2013 07 40

Не позволявайте на тези гафове да ви развалят най-важния ден в живота

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Само няколко дни преди сватбата ви, вие вече имате километричен списък от задачи, така че не си създавайте още грижи като решите да импровизирате с външния си вид точно сега. Ето и какво трябва избягвате, на всяка цена, преди въпросната седмица:

1. Да си боядисвате косата в нов цвят

Дори, ако вашият фризьор настоява, вие избягвайте да правите драстични промени с цвета на косата си. Може да не се получи желаният ефект или новия цвят да не пасва на тена на кожата ви.

2. Да си скъсявате косата драстично

Булката трябва да има дълга коса! Не вярвайте, ако някой ви каже, че на деколтето на роклята ви или на воала ви ще отива по-къса коса. Ако посегнете на косата си толкова близо до големия ден, най-много да си донесете излишен стрес.

3. Да прекалявате с алкохола

Едва -две глътки алкохол са позволени, но като цяло алкохола съдържа много калории, а едва ли искате да напълнявате непосредствено преди сватбата. Ако прекалите с алкохола точно сега, това може да ви накара да изглеждате и да се чувствате подпухнала, да имате газове и проблеми с храносмилателната система докато се опитвате да кажете "да" в гражданското. Освен това алкохолът разширява кръвоносните съдове, а едва ли искате да сте булка със зачервено лице.

4. Да започвате нов режим на тренировки

Придържайте се към рутинната си тренировка. Сега не е време за нови движения, от които можете да получите силна мускулна треска и дори контузия.

5. Да си правите изкуствен тен

Моменталния тен от спрей-кабина може да бъде удобен вариант за бюджета ви за бързо, евтино и безопасно почерняване, но ефектът може да не съответства на очакванията ви. Едва ли искате да имате кафяви петна по тялото си, които със сигурност ще се открояват на фона на бялата рокля.

6. Да минавате на строга диета

Не забравяйте, че храната е горивото на организма. Точно сега ви трябват калории, за да ви държат нащрек, за всичко което се случва в дните преди сватбата. Сега не е моментът да гладувате, защото така няма да имате нужната енергия на събитието, което ви предстои, а и ще станете по-раздразнителни. Яжте балансирана храна с акцент върху плодове и зеленчуци и пийте много вода.

8. Да си правите пилинг

Пилингът на кожата (микродермабразиото) обещава коприненогладка кожа, но е трябвало да се сетите по-рано за него. След подобна процедура някои жени получават зачервявания по кожата. Най-добре е да не подлагате лицето си на каквито и да е разкрасителни процедури точно през тази седмица.

9. Да си сменяте козметиката

Не променяйте режима на грижа за кожата. Не опитвайте и нови козметични продукти точно сега. Може да се окажете алергична към новостите.

10. Да си лягате в малките часове на нощта

Не се лишавайте от сън преди сватбата. Това влияе на имунната ви система негативно и можете да се заразите по-лесно от някоя вирусна инфекция. Освен това не искате да бъдете булка с кръвясали очи и тъмни кръгове.

11. Да прекалявате с кофеина

Избягвайте напитките, съдържащи кофеин, защото този стимулант е дразнител на нервната система, а точно сега нямате нужда да се стресирате допълнително. Освен това кофеинът може да дехидратира кожата ви и също да ви снабди с тъмни кръгове по очите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

MAN ( преди 11 години )
всички сявети 1-11 са 100% правилни
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 11 години )