IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разкрасителни маски за заети жени

7 февруари 2013 07 40

У дома може да свършите чудеса

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако сте работеща жена, която няма време да ходи по различни процедури в козметичните салони, но пък сте загрижена за визията си, не се отчайвайте. Не губите чак толкова много от факта, че не сте се оставили в ръцете на козметик, защото можете да постигнете всичко сами. Е, друго си е да те поглезят, но пък и алтернативата да го направиш сам за себе си, не е чак толкова лоша.

Предлагаме ви няколко маски, които да се погрижат за кожата ви, като я тонизират, ексфолират и хидратират. Повечето от тях са дори вкусни, но се изкушавайте да ги хапвате, а ги мажете!

Почистване с бадем и лимон

Съставки: 1/8 чаша сурови бадем, 2 супени лъжици мляко или течна сметана и 1 супена лъжица лимонов сок.

Разбийте всичко това (особено бадемите на много ситни частици) и втриете с кръгови движения по кожата. След това измийте внимателно с топла вода.

Ползи: Лимоните са природен източник на антиоксиданти, които не само почистват кожата, но и я тонизират и ексфолират.

Пилинг с мед и и портокали

Съставки: 1 жълтък, 1 чаена лъжица мед, 1/8 чаена чаша сок от портокал или друг цитрус и 1 пакетче обикновен желатин.

Разбъркайте всичко заедно и го сложете на кожата. Оставете да престои 20-25 минути и след това измийте.

Ползи: Портокалите са богат източник на витамин С, който предпазва от бръчки. Цитрусите също така ексфолират мъртвите клетки, а жълтъкът и медът правят кожата по-мека и я хидратират.

Снимка: Dreamstime

Авокадо и кокосово олио за тялото

Съставки: 2 плода авокадо (смлени на паста) , 3 чаени лъжици морска сол. ¼ чаена чаша мед, настърганите кори от 2 лимона (плюс сока им) и ¼ чаша кокосово олио.

Всичко се разбърква, докато не стане на крем. Намажете го по тялото си и оставете да стои около 15 мин. После отмийте с топла вода. Неизползваната част приберете в хладилника, за да може да я използвате през следващата седмица.

Ползи: Авокадото съдържа витамини A, D и E, както и протеини, бета-каротини и съставки против стареене на кожата. Те неутрализират вредните слънчеви лъчи и също така намаляват петната по кожата.

Маска за лице от моркови и мед

Съставки: 2-3 големи моркова и 4 ½ чаени лъжици мед.

Сварете морковите и ги пресовайте, докато станат на пюре. Сложете и меда и разбъркайте. Сложете сместа на лицето си и изчакайте 10 минути. Измийте със студена вода.

Ползи: Морковите са известни с богатството си на витамини А и С, както и калий. Сокът от моркови хидратира и възстановява кожата, предпазвайки я и от слънцето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари