IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметичните продукти, които не са ви нужни

6 март 2013 15 00

Кои са най-безполезните неща върху тоалетката ви?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всяка жена харчи доста пари за безполезни предмети от ежедневието си, каквито са и някои козметични продукти. Има някои от тях, които са напълно излишни и спокойно може и да минете  без тяхната употреба.

Ето и кои са те:

1. Тоник за премахване на грима

Много жени махат вечер грима си с този продукт, който им оставя едно гъделичкащо усещане за чистота на лицето, но дерматологът Дорис Дж. Дей, твърди, че тоникът е ненужна стъпка в грижите за лицето. Ако използвате измиващ лосион или хубав сапун, ще премахнете остатъците си от грим по-качествено.

2. Шампоани и балсами срещу пърхот

Според фризьорката на знаменитостите Хикари Тезука тези продукти не решават проблема с пърхота и дори могат да изсушат скалпа повече и пърхотът да стане по-упорит. Ако подозирате, че страдате от заболяване като псориазис или екзема, говорете с дерматолог. В противен случай, мийте косата си по старомодния начин: 100 пъти я разресвайте с четка от естествен косъм и по-внимателно употребявайте шампоаните и балсамите.

3. Кремове за крака

В епохата на чистите ръце, където всеки има нужда и от крем за ръце, много жени инвестират и в кремове за крака. За ходилата обаче не е нужно да има такива, достатъчно е да пилите загрубялата кожа редовно и да не ходите боси, а с чорапи или чехли. А, ако имате нужда от овлажняване на краката, винаги можете да ги намажете с крем за ръце.

4. Стягащи лосиони за тяло

Не си мислете, че има козметичен продукт, който реално ще премахне целулита ви в дългосрочен план. Да, има продукти, които го намаляват, но тези продукти често съдържат кофеин, който подобрява притока на кръв и това намалява портокаловия вид на кожата, но е временен ефект. Преди всичко трябва да ходите редовно на фитнес и да се храните правилно.

5. Продукт за подобряване на цвета на косата

Според фризорката на звездите Ник Арохо от Ню Йорк тези продукти имат повече добавки, отколкото другите шампоани, балсами и т.н. и съдържат временни пигменти и бои, които са вредни за косата. По-добрият начин да запазите цвета на боята си по-дълго е като се къпете с шампоан по-рядко и използвате сух шампоан.

"Мислете за сухия шампоан като за химическо чистене на косата, която сте избрали да не пъхате в пералнята този път, за да запазите цвета ѝ по-ярък, за по-дълго", казва Арохо.

6. Крем за бръснене

Ако ползвате душ гел, кремът за бръснене става излишен. Меките душ гел-ове, които съдържат много глицерин, овлажняват достатъчно кожата и тя става лесна за бръснене. Така че спокойно можете да махнете крема за бръснене от банята си, за да намалите бъркотията в нея.

7. Продукт за премахване на цъфтящите краища на косата

За съжаление цъфтящите краища не могат да бъдат залепени отново, с какъвто и да е серум. Тези продукти само изглаждат косата и така цъфтящите краища не се забелязват. Серумите неутрализират статичното електричество и „укротяват" косата, създавайки илюзията че тя е гладка и блестяща. Най-добрия начин за премахване на тези краища е като ги подстрижете.

8. Лосиони с висока SPF защита

Лосионът с SPF, който има висок номер на фактора като 70 + е скъп продукт, който дава измамно чувство на сигурност на хората. Истината е, че и продукт с фактор 30 е напълно достатъчен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

mne ( преди 11 години )
Аз съм виждала и с 100 - беше уж за бебета...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 11 години )
Аз не знам да има фактор 70+. Максимум са до 50+.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар