IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашно лечение срещу стриите

25 март 2013 07 00

Съвети как да се справите с неприятните стрии

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Стриите, също както целулитът, са много неприятен и загрозяващ тялото дефект. Те могат да се появят по различни причини като например бременност, наддаване на тегло, вдигане на тежести или по-бърз растеж на кожата. Мечтата на всяка жена е да се отърве от целулита, както и стриите. Сега ще се спрем по-подробно на вторите и ще ви предложим няколко полезни начина, чрез които може да неутрализирате стриите:

1. Яжте здравословно. Здравословният хранителен режим ще се отрази добре на вашето тяло и ще ви помогне в борбата срещу стриите, а и срещу много други проблеми. Хранете се предимно с плодове и зеленчуци, храни, богати на витамини и вещества, осигуряващи еластичност на кожата. По този начин ще предотвратите образуването на нови стрии. Не забравяйте да пиете и достатъчно количество вода, тъй като хидратираната кожа е еластична и красива.

2. Направете си смес от зехтин и алое вера. Има спорове по въпроса дали ексфолирането с кремове действително помага срещу стрии. Стига да е направено с подходящи кремове и както трябва, определено да. Използвайте хидратираща терапия за вашата кожа, която ще намали появата на стрии след няколко седмици. Всичко, от което се нуждаете са 4 лъжици студено пресован зехтин, 4 супени лъжици алое вера и 1 лъжица захар. Разбъркайте всички продукти и ги изсипете в буркан. Сложете сместа във фризера, докато се втвърди. След като е готово, разтривайте с него кожата си преди лягане.


3. Използвайте ретинол. Ако имате новопоявили се стрии (до шест седмици), които все още са червени, опитайте да ги третирате локално с ретинол. Ретинолът ще облекчи цвета, ще предотврати появата на още стрии и ще възстанови кожата, което помага за подобряване на цялостния ѝ вид. Може да използвате и продукти, съдържащи ретинол.

4. Третирайте стриите с какаово масло. Казват, че какаовото масло е най-старият начин за борба със стриите. Много жени се мажат с него по време на бременността, за да се защитят срещу появата на стрии. Каковото масло съдържа ензими, които могат да намалят вече съществуващите стрии, както и да тонизират и хидратират кожата.

5. Тренирайте. Тренировката е от основно значение за поддържането на едно наистина красиво тяло. Упражненията засилват притока на кислород и кръв към кожата, прочистват от токсини и помагат за възстановяване на кожата.

6. Приемайте витамин С. Според WebMD витамин С може да увеличи производството на колаген в тялото, като по този начин да заличи стриите в ранния етап, когато те се появяват. Препоръчва се комбиниране на витамина с гликолова киселина за най-добри резултати.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

( преди 11 години )
Препоръчвам да пробвате и маслото от ему, особено когато е в комбинация с шипково масло. Използвам го от около 2 години и от тогава не ми са се появявали нови стрии, а старите станаха доста незабележими. Хубавото е, че е натурален продукт, затова и го изпозлвах и по време на бременност.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар