IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лошите навици, за които трябва да забравите

9 август 2013 10 10

Ако искате да се радвате на дълготрайна красота, трябва да промените някои свои навици

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всяка жена трябва да полага грижи за своя външен вид. Това се отразява добре на самочувствието и нагласата на околните. Вероятно вие имате своите малки разкрасяващи процедури, с които поддържате форма. Понякога обаче, през годините рутината може да се отклони от своя курс. Точно по тази причина трябва да спрете с вредните навици възможно по-скоро, за да се предпазите от неблагоприятните за вас последици:

1. Проблемът: Фокусирате се само върху лицето

Защо това е навик: Имате най-много козметични продукти за третиране на лицето, защото то е една от най-видимите части от тялото.

Защо трябва да се откажете: Стареенето на кожата не обхваща само зоната на лицето. Не бива да пренебрегвате шията и деколтето, защото по този начин рискувате зоната там да изглежда по-набръчкана и стара, отколкото на самото лице.

2. Проблемът: Не отстранявате своя грим

Защо това е навик: След работа се втурвате във фитнес залата, за да изгорите необходимите калории. Нямате време да отстраните грима си, пък и не се знае кой може да срещнете, нали така?

Защо трябва да се откажете: Размазването на грима и „стичането“ на пот със спирала никога не е добра идея. Потта се отразява чудесно на кожата, но не и гримът, който блокира порите и задържа бактерии. Освен това никой не иска да се изтрие и да види цялата си кърпа в грим. Това, което трябва да направите, е да разгримирате лицето си преди да започнете своята тренировка. Със специални кърпички за грим това отнема не повече от минута-две.


3. Проблемът: Премахване на враснали косми

Защо това е навик: Защото може да ги усетите, може да ги видите и знаете, че са там.

Защо трябва да се откажете: Истината е, че врасналите косъмчета много трудно могат да бъдат премахнати. Натискането и „изкопаването“ на кожата около него, обаче, ще доведе до образуване на белези и евентуална инфекция на кожата. Вместо това ексфолирайте мястото редовно и прилагайте лечение с козметичен продукт със салицилова киселина.

4. Проблемът: Усуквате мократа си коса в кърпа

Защо това е навик: Обикновено ритуалът ви след баня е следният: суха кърпа, четка и сешоар.

Защо трябва да се откажете: Мократа коса е много по-деликатна, отколкото сухата, което я прави податлива на накъсване. Това означава, че не трябва да триете енергично косата си след баня, не бива да я усуквате в хавлията, както и да я разресвате. Вместо хавлиена кърпа, използвайте стара памучна тениска, с която леко да попивате водата от косата си. Също така не я разресвайте, поне докато не е почти суха.

5. Проблемът: Търкате очите си

Защо това е навик: Може да е предизвикан от алергии и сърбежи, но може да бъде просто обичайно движение.

Защо трябва да се откажете: Кожата около очите е много чувствителна. В краткосрочен план триенето може да причини възпаление, а в дългосрочен – да навреди на колаген и еластин. Хидратирайте кожата около очите си с подходящ крем и избягвайте да я разтривате силно.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

миа ( преди 10 години )
имате правописна грешка-коЗметичен продук
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар