IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кажете сбогом на бръчките само с едно хапче

10 октомври 2013 09 30

То ще стимулира производството на колаген в организма ви

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Напоследък стана модерно различни козметични марки да рекламират кремовете и серумите си като „алтернатива на ботокса“. Сега с подобно послание на пазара излиза и едно хапче, което обещава да редуцира бръчките по лицето ви с 10 %. Според неговите създатели спомага и за естественото произвеждане на колаген от организма, който поддържа младежкия вид на кожата.

Dove Spa Strength Within е създаден изцяло на растителна основа. Хапчето се бори и с бръчките тип „пачи крак“ (образуват се в сферата на околоочния контур) и струва само 35 британски лири.

Учени са изследвали ефективността от продукта при 166 жени на средна възраст около 61 г. Дамите са били разделени на три групи – едната е приемала по-малко количество от хапчето, другата – малко по-висока доза, а на третата – неутрално хапче, което нямало нищо общо с продукта. След 14 седмици било установено, че жените, които приели продукта, са били с 10 % по-малко бръчки, като по-дълбоките врязвания в кожата им също са намалили дължината и дълбочината си. Тези, които погълнали по-високата концентрация от него, пък повишили производството на колаген в организма си.

Проучването е публикувано в международното сп. „Cosmetic Science“ и е спонсорирано от Unilever – компанията-майка на Dove.

Dove Spa Strength Within вече се продава на Запад и съдържа химикали, открити в растенията, антиоксидантът ликопен, витамините C и E и омега-3 рибено масло.

Проф. Джон Кеси, учен от Unilever, обяснява, че хапчето е ефективно и при мъжете, не само при жените.

„Това показва, че стареенето има връзка с храненето. Ние смятаме, че продуктът въздейства и на по-дълбоки бръчки“, каза той.

Когато жените започнат да навлизат в менопаузата нивата им на естроген намаляват, което води и до ниско производство на колаген. Учените, които стоят зад изобретяването на хапчето, са на мнение че то кара организма да произвежда повече и повече от това вещество.

Изследване на същата група учени показва, че при употреба на продукта в рамките на 3 месеца, бръчките намаляват с до 30 %, пише Daily Mail

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари