IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как червилото да се задържа по-дълго върху устните

29 октомври 2013 11 30

С тези съвети устните ви винаги ще бъдат с красив цвят

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всяка жена се оплаква, че трябва да нанася цвят върху устните си постоянно през деня. Но съвсем лесно можем да намалим времето, което изкарваме пред огледалото, за да се освежим и да изглеждаме по начина, по който искаме максимално дълго. Няколко хитри съвета ще са ви от полза винаги.

1. Избирайте по-тъмни тонове

Тези нюанси се задържат по-дълго, отколкото светлите. Текстурата и цветът им го позволяват. Колкото са по-вибриращи и интензивни, толкова по-добре. Матиращите червила са в пъти по-издръжливи, в сравнение с блестящите.

2. Моливите за устни отново се завръщат

Старомодно? Определено! Но моливът за устни притежава чудесната възможност да добавя още текстура към цвета и да оформя устните перфектно. Когато очертавате устните си, вие ги предпазвате от разтичане на цвета на червилото извън контура. Избирайте един тон по-тъмен от този на червилото.

3. Дайте на устните си влага

Хидратирането винаги е полезно. Използвайте четка или суха кърпа, за да ексфолирате устните – сухотата причинява дразнене и напукване, което е причина червилото да избледнява по-бързо. Всяка нощ нанасяйте балсам за устни или специален овлажняващ крем за устни.

4. Нанасяйте го отново и отново

След като нанесете един слой червило, поставете отгоре салфетка, леко я притиснете към повърхността на устните и я махнете. След това нанесете още един слой червило – това ще премахне кремообразния пласт, който пречи на задържането.

5. Напудрете устните си

Преди да нанесете червилото, напудрете леко устните си. Не се притеснявайте, че това ще ги изсуши. Нанесете малко компактна пудра преди първото нанасяне, след което не нанасяйте повече, за да не изглеждат устните ви като инжектирани с ботокс.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари