IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой е натуралният еликсир за красота?

3 ноември 2013 13 00

С розовата вода може да заместите редица козметични продукти

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Розовата вода можем да причислим съвсем реално към магическите еликсири за красота. Използването ѝ е познато още от древни времена в Египет, където Клеопатра е използвала натурален екстракт от рози в своя разкрасяващ ритуал. Една от тайните на красотата на най-известните жени е именно използването на розова вода, което е не само евтин, но и доказан начин за ефективна грижа за здравето ни. Предлагаме ви шест начина за приложение на розовата вода в ежедневието.

1. Започнете деня си, като напръскате розова вода върху лицето си. Напълнете спрей-бутилка с течността и сутрин, след като приключите с грима, напръскайте цялото лице. Така кожата ви ще е хидратирана и подхранена. Розовата вода може да се ползва през деня по същия начин, както и термалната вода.

2. Ако сте решили да се поглезите с вана, пробвайте с вана от розова вода. Не е нужно да е цялата, а само две чаши от еликсира, добавени към водата във ваната. Ще усетите как кожата ви остава по-мека и с деликатен розов аромат. Изплакнете добре и косата си, като масажирате скалпа. Розовата вода действа на косата по същия начин, както и на кожата – прави я мека, хидратирана и свежа. А скалпът е успокоен.

3. Поставете памучни тампони, напоени с розова вода под очите – това намалява подпухналостта в тези зони. Предварително поставете бутилка с розова вода в хладилника, след което изсипете част от студената течност в купа. Потопете за секунди тампоните, след това ги поставете под очите.

4. Розовата вода е основна съставка в повечето тоници за почистване на кожата на лицето, така че защо да не я използвате в нейния чист вид. Почиствайте лицето си с розова вода преди да нанесете крем върху кожата.

5. Използвайте розова вода след епилация – с напоен памучен тампон минете кожата там, където сте я третирали. Това ще я успокои и ще помогне на порите да се затворят по-бързо, като в същото време е превантивна мярка срещу замърсяване и дразнене. А и уханието ѝ ще е приятно.

6. Направете си домашен дегримьор – върху напоения с розова вода тампон капнете две капки кокосово масло. Това е перфектен микс за почистване на грим и за хидратиране на кожата.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари