IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеи от подиума за сияен грим за зимата

6 ноември 2013 10 30

Дизайнерите добавят цвят и блясък към стила на моделите си с няколко грим акцента, които можем да използваме и ние

Снимка: becomgorgeous.com

Снимка: becomgorgeous.com

В противовес на сивите зимни дни, можем да внесем малко свежест и светлина в грима си, което ще подейства като слънчев лъч в сиво небе, макар и на много дами това да им се струва абсурдно. Ще са ви необходими доза фантазия и точните козметични продукти.

Идеите взимаме отново от световните модни подиуми. През лятото една спирала и малко гланц са достатъчни за свежест върху лицето ни, но зимните акценти в грима са забележими и открояващи се.

Сияйна кожа

Днес само с един замах можем да превърнем уморената вяла и сива кожа в сияйна и свежа. Компонентите в продуктите за тази цел трябва да са светлоотразяващите частици, които са способни едновременно да придават тен на кожата и естествено сияние. Това може да са фон дьо тен, пудра или руж. Може да използвате и бронзиращ продукт, който да нанесете на скулите си.

Chloe Winter 2013, Alexander Wang Winter 2013

Акцент върху очите

Главна роля в свежия грим за зимата играят сенките за очи с отблясъци или с металически ефект. Актуални сега са както хладните космически сияния, така и топлите перлени отблясъци. Избирайте между сиви, пурпурни и виолетови оттенъци от хладната палитра и перленобежови, бронзови и златисто-кафяви в топлата цветова гама. Абсолютен хит за сезона са и силно метализираните сенки, с които може да покриете целите клепачи или да поставите като ефектен акцент.

Не забравяйте и молив за очи – особено ярките му цветове като морскосиньо, сребристосиво, зелено и розово. За да не прекалите, може да го съчетавате с натурален цвят на сенките.

Актуалният опушен грим тази зима ще бъде в своя блестящ вариант, а не матиран.

Jason Wu Winter 2013, Gucci Winter 2013

Сочни устни

Ако предпочитате блясъкът ви да е върху устните, ще се наложи да спестите блясъка върху очите, особено препоръките ни за опушения блестящ грим. Блясъкът за устни е основният продукт за този грим акцент – той осигурява повече сияние и възможност за отразяване на светлината, дори на слънчевите лъчи. Това като че ли ни е достатъчно за настроение в студен зимен ден. Най-актуални са червените сочни цветове или абсолютен nude.

Christian Dior Winter 2013, Marni Winter 2013

Широки вежди

Знаем, че гъстите и плътни вежди са отново модерни. Кара Делевин не слиза от подиумите с впечатляващата си индивидуална визия. Тяхната форма е идеална, за да придадем блясък на лицето. За това ще ви е необходим гел за вежди или сенки за вежди с отблясъци.

Избирайте тъмносиви или златистокафяви оттенъци. А ако сте от най-смелите, може да се снабдите със златист гел за вежди и да копирате визията от ревюто на Christian Dior за сезон пролет-лято 2014.

Calvin Klein Winter 2013, Christian Dior Summer 2014

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари