IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сбогом, напукани устни!

18 ноември 2013 07 00

Раздавайте целувки от сърце с нежни и меки устни

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Устните са нещо, в което си струва да инвестирате време и усилие. Ако имате и повечко пари, може и тях да инвестирате, но като цяло има куп ефективни продукти, които да използвате и у дома. И тъй като зимата основният проблем са напуканите устни, вижте как да го решите за отрицателно време.

Снабдете се с:

Мед

Този натурален продукт не само, че хидратира устните, а и ги лекува. Единственото, което трябва да направите, е да мажете устата си с натурален мед три пъти дневно. Ако имате възможност, смесете го с малко глицерин и го нанесете на устните преди да заспите. На сутринта ще видите колко по-меки са те.

Краставица за хронично напукани устни

Краставицата е друго средство, което помага да се справите с проблема. Нарежете няколко парченца и с тях разтрийте устните си, така че сокът от зеленчука да ги хидратира. Оставете после парченцата за около 20 минути и след това изплакнете с хладка вода. Правете го няколко пъти дневно и ще видите колко по-бързо ще ги излекувате.

Розови листенца

Розовите листенца не само са ароматни, но и лечебни. Те хидратират устните и дори им добавят малко цвят. Ето и как да си приготвите помада от тях. Потопете ги в мляко за няколко часа. След това ги намачкайте, така че да станат като паста и ги поставете на устните преди да заспите вечерта.

Захар

Ако искате да ексфолирате устните си, направете го със захар. Просто смесете две лъжички от бялото вещество с лъжица мед. След като сместа е готова, нанесете я на устните и изчакайте 5 мин. После нежно разтъркайте с пръсти и изплакнете. Така ще се отървете от мъртвите клетки и ще омекотите мястото.

Без напукани устни с помощта на четка за зъби и рициново масло

Купете си нова четка за зъби. Намажете устните с обикновен вазелин (не блясък за устни или специален гланц) и леко разтъркайте. После избършете устните с намокрена кърпичка. Правете това 2-3 пъти на ден.

Ето още една магическа смес: 1 чаена лъжичка рициново масло, 1 чаена лъжичка глицерин и 5 капки лимонов сок. После с пръсти нанесете на устните. Почакайте 10 мин и измийте с топла вода. Повтаряйте това, докато устните ви не заздравеят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари