IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медът като средство за разкрасяване

2 декември 2013 14 20

По какъв начин може да използвате натуралния продукт, за да подобрите своя външен вид

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Обикновено хората използват меда, за да подсладят чая си или да приготвят някой вкусен десерт. Употребата на натуралния продукт обаче не се изчерпва само в кухнята. Всъщност медът може да бъде наречен универсален продукт, защото е перфектен помощник в разкрасяването. Ето и няколко идеи как може да използвате меда, за да подобрите своя външен вид:

1. Като скраб за лице. Медът е много подходящ за жени с чувствителна кожа на лицето. Той може да се комбинира с кафява захар, лимонов сок и зехтин – перфектната комбинация за щадящ ексфолиант. Тази комбинация от съставки ще помогне на дамите с чувствителна кожа да не наранят лицето си, но едновременно с това да премахнат мъртвите клетки. Медът придава естествен блясък и изглажда кожата.

2. Като маска за коса. В случай, че косата ви няма блясък, трябва да опитате терапията с мед. Всичко което трябва да направите е, да смесите една супена лъжица мед с малко хладка вода. Получената смес използвайте за разтвор, с който да изплаквате косата си след нанасянето на шампоана. Препоръчително е да оставите сместа върху косата си за около час и чак след това да я измиете окончателно. Повтаряйте това действие два пъти седмично и скоро ще забележите резултатите.


3. Като лосион за тяло. Кожата на тялото ви се нуждае от същото подхранване, както кожата на лицето. Затова комбинирайте една супена лъжица мед, една чаена лъжица лимонов сок и две супени лъжици зехтин. Разбъркайте сместа и я нанесете върху цялото си тяло. Останете така 20 минути и след това избършете тялото си с мека кърпа.

4. Като средство срещу акне. Чудесно средство за лечение на белези е третирането на кожата с мед от манука (чаено дърво). Този вид продукт позволява на кожата да произвежда повече колаген.

5. Като средство за лечение на изгаряния. Медът е много подходящ, когато става въпрос за успокоение на кожата след слънчево изгаряне. Той ще облекчи болката и ще помогне на засегнатото място да се възстанови по-бързо.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари