IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо приемаме посещението при фризьора като релакс?

16 декември 2013 13 30

Един удобен кожен стол, масаж на главата и клюки със стилиста – това е тайната на женската любов към фризьорите

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ключов фактор за жените при посещението им в салон за красота е удобството – да не отнема повече от час и да се намира на не повече от 10 км. от дома. Времето, в което се грижат за вашата прическа, е време да се отпуснете и да се откъснете от рутината. Малките неща като питие и неангажиращ разговор всъщност са голямата разлика между посещаемите и непосещаемите салони. По време на масажа може да се отпуснете и да се наслаждавате на тишина и спокойствие или да прочетете списание, а интересните теми са свързани преди всичко с клюките.

Според проучване, проведено от екипа на световната верига фризьорски салони Toni&Guy в продължение на повече от 5 години наблюдения върху клиентите, първото желание на дамите, които прекрачат прага на салона, е да изпият по питие, да разгледат списание и да обменят няколко изречения по теми, които не ги натоварват.

Има жени, които си назначават час при фризьор буквално за декоративни промени по цвета, дължината или прическата, само за да се насладят на неангажиращата комуникация и приятно изкараното свободно време. Дамите, които имат зает график в ежедневието си, приемат този момент като време, което те са „откраднали“, за да посветят лично на себе си. Това прави посещението при фризьора особено ценно. За да поддържате косата си във вида, в който желаете да я виждате всеки път, това означава, че често ще се срещате със стилиста си. Ето защо времето изкарано при него трябва да е гарантирано приятно.

Според дамите в проучването на екипа на Toni&Guy, най-удобният вариант за посещение при фризьор трябва да бъде: около 12.30 в съботния ден; на всеки два месеца; на не повече от 10 км. от дома; с приемлива цена; да се скъсяват най-много 5 см. от косата; да предлага два различни варианта на прическа; да включва едно питие; прочитането на едно списание и закупуването на нови продукти за професионална грижа за коса.

Сред най-разпространените теми за разговори са: местни клюки, телевизионни предавания, животът на знаменитостите, отношения и връзки, работа, деца, филми, общи приятели, книги, спорт.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари