IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 правила за красота, които може да нарушите

16 декември 2013 11 00

Време е да разчупите табутата за красота и да експериментирате

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Има някои правила в поддържането на красотата, които жените са научени, че трябва да следват като математически алгоритъм. Колко блясък на устните, на колко места се пръска парфюм, колко фон дьо тен се нанася... са клишета, които приемаме без да се замисляме. Но какво би се случило, ако нарушите тези правила? Дали ще настъпи хаос и безредие по улиците? В най-лошия случай може да харесате резултата и да откриете начин да изразявате по-добре личния си стил. Ето защо ви съветваме да прочетете по-долу кои от тези жестоки правила за красота може смело да нарушите с цел експерименти по пътя към постигането на съвършената красота!

Правило 1 – Фокус върху очите или устните, но не и върху двете

Традиционният съвет е, че при опушен грим не се препоръчва да акцентирате със силен тон върху устните. Но ако вашата интерпретация на опушен грим е деликатно загатнат цвят върху клепачите, няма причина да не експериментирате със силен цвят върху устните си. Честно казано, съвсем приемлива е грим визията от очна линия и червено червило.

Правило 2 – Маникюр и устни в един тон

Добронамерените съвети на бабите ни, които са били с цел да ни превърнат в благовъзпитани млади дами, са гласели, че не трябва да допускаме да нарушаваме баланса в стила си, като нанесем различен цвят на ноктите от този на червилото. Но при съвременното разнообразие от цветове на лака за нокти, просто е безсмислено да продължаваме да следваме този съвет.

Правило 3 – Без прораснали корени в косите

Няма коса, чийто цвят да е еднакъв от корена до върха. Така че, ако боядисвате косата си, спокойно може да оставите лека тъмнина близо до скалпа си, без това да ви обсебва. Последните няколко сезона допуснаха голяма свобода в тонирането на косите и дори стилът омбре практически даде зелена светлина на разликите в цветовете на косите ни.

Правило 4 – Не почиствайте косъмчетата над веждите

Да, по-голямата част от работата по веждите ни наистина е под тях, но няма причина да не премахнем някои случайни косъмчета, които са израснали отгоре им. Когато космите са дълги, непокорни и неестествено позиционирани, няма причина да ги оставим там.

Правило 5 – Веждите трябва да са перфектно оформени

Нали не си мислите, че Фрида Кало е била немарлива към външността си? А дали би ги заменила с тънки, ако живееше в наши дни? Почиствайте случайните и неестествено израснали косми, но не се престаравайте и не търсете задължителна форма за веждите си. Те оформят вашата лична рамка на лицето и е необходимо да се харесвате вие самите. Плътни и почти прави вежди са също толкова хубави, колкото и тънки и извити.

Правило 6 – Само топли или само студени цветове, в зависимост от вашия типаж

Тенът на кожата е фактор при избора на цвят на основата, фон дьо тена или боята за коса. Но когато избирате спирала или сенки, всичко е позволено.

Правило 7 – Не нанасяйте молив за очи или спирала на долния клепач

Съществува мнение, че тъмен тон спирала на долните мигли състарява излъчването ви. Освен ако имате необичайно малки очи или много хлътнали, това правило може да го игнорирате смело. Когато спиралата е нанесена правилно и не е наслоена много, когато е подбран подходящ цвят, няма нищо страшно да сложите и върху долните мигли или по ръба на клепача. Инвестирайте в спирала със специална тънка четка, която ще ви позволи по-прецизно нанасяне върху по-късите косъмчета, а вместо плътна очна линия, по-добре нанасяйте прахообразна очна линия с четка с деликатен контур.

Правило 8 – Без червено червило за червенокосите

Рижи дами от Ейми Адамс до Ема Стоун са доказали колко несериозно звучи това. Просто трябва да се съобразявате с тена на кожата си и да подбирате правилния тон червило. Червенокоски със светлата кожа трябва да избират оранжев или коралов тон на червения цвят, за да компенсират розовите оттенъци на кожата. На по-тъмната кожа подхождат бордо и виолетово-червено. И не се опитвайте да търсите червило, което да е подходящо за червената ви коса.

Правило 9 – Пълен набор от любимия ви аромат

Мислите си, че след като ви е любим, трябва да притежавате пълната линия от даден аромат – от душ гел до парфюм? Но дори и да е така, това не означава, че трябва да използвате всички продукти от гамата наведнъж. След като използвате душ гела, оставете аромата самостоятелен и не го допълвайте с другите продукти, за да не изгуби уханието си. Често е добре да изберете само лосион за тяло от ухание, което ви харесва, и да ползвате само него – по-изтънчено е, а и е евтин вариант да притежавате това ухание.

Правило 10 – Жените със светла коса трябва да носят кафява спирала

Целта на спиралата е да извие и да подчертае миглите, като ги потъмни. Черната спирала прави това по-ефектно в сравнение с кафявата, независимо дали сте блондинка или брюнетка. Повечето хора, независимо дали са със светла или тъмна коса, имат тъмни мигли, така че черна спирала е неутрален избор за всяка дама.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари