IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметика за бързи корекции на красотата

17 декември 2013 07 00

Кои продукти е добре да държите в офиса си, за да прикриете последствията от тежкия уикенд

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Сезонът е наситен с доста почивни дни, след които невинаги кожата ни изглежда свежа и сияйна. Завръщането към работен режим невинаги се отразява добре на кожата ни и шансовете да се окажем с повехнал вид в първия работен ден, са големи. Разбира се, че трябва да си откраднем време за бърза процедура по привеждане във вид, която може да направим и в офиса. За тази цел ни трябва SOS козметика, която да ни е подръка на бюрото.

Коректор

Загледани в компютъра по цял ден вашите очи са уморени всяка вечер и не е нужно да виждате пораженията от парти вечерта или от уикенда, за да се заемете със спешни мерки. Винаги трябва да имате в себе си коректор, най-добре е да бъде с метален накрайник. Сложете го за кратко в лед, след което го нанесете с леки разнасящи движения в зоната около очите. Студеният накрайник ще помогне за премахването на подпухналостта и ще внесе доза светлина в погледа.

Термална вода

Термалната вода преобрази грижата за красотата ни. Ако тенът ви е повехнал или гримът не е успял да изпълни задачата си, напръскайте цялото си лице, шията и врата си с термална вода, която да ви посипе като мъгла. След този минерален „душ“ ще се почувствате по-леки, а кожата ви ще получи доза витаминозна свежест.

Червило

Тайното оръжие на мързеливото момиче е червилото. Ако не се чувствате в кондиция за по-смел цвят, то поне блясъкът на естествения тон на устните ще ги направи по-сочни и ще привлече погледите.

Молив за очи

За да изпъкнат очите понякога не стига само спирала. Черна линия с молив ще постигне повече. Може да разнесете контура, за да изглежда меко и елегантно.

Руж

Крем-руж – най-бързият начин да придадете свежест на скулите, без да рискувате да изглеждате като току-що ударена от снежна топка.

Молив за очи Colorama (Maybelline, 2.99 лв.), коректор с метален накрайник Bio-Detox (Bourjois, 12.50 лв.), кремообразен руж Studio Artist (Oriflame, 11.90 лв.), червило Heidi Color Last VIP Lipstick (Astor, 12.50 лв.), термална вода (Vichy, 7 лв.)

Лак за коса

Ако косите ви са разпилени от статичност, добре е да пръснете малко лак за коса на ръцете си и да ги прокарате през кичурите. Това ще ги приглади и ще придаде формата, която ви харесва.

Сух шампоан

По средата на парти сезона косата ни вече е претърпяла повече измивания и стилизирания в сравнение с друго време на годината. Сухият шампоан я щади, като едновременно я прави чиста и стилизирана.

Масло за коса

Олио за коса – това е тайната на преобразяването на косата. Можете да го използвате винаги и да „полирате“ с него сухите краища на косата или за придаване на малко блясък в кичурите.

Фиби за коса

Косата ви не е в кондиция? Винаги трябва да имате няколко фиби или малки шнолички, с които да приберете дразнещите ви кичури коса. Това е ефектен навик, който ще ви помогне дори за вечерната ви прическа.

Сух шампоан Hair X (Oriflame, 14.90 лв.), лак за коса Diamond Volume (Nivea, 5.70 лв.), мултифункционално олио за коса Elixir Versatile Oil Treatment (Goldwell, 41 лв.)

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари