IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правила за ретро грим

18 декември 2013 10 00

Следвайте тези основни препоръки, за да се гримирате като професионалист в стил ретро

Emporio Armani Winter 2013 Снимка: Reuters

Emporio Armani Winter 2013 Снимка: Reuters

Ретро е тенденция, която получава различна интерпретация в модата и в грима за почти всеки сезон. Тази зима сме свидетели на нов вид прическа боб, който е малко по-дълъг от класическия, както и увлечение по грим в стил 20-те. За разлика от грима от 50-те години, който е имал за цел да направи изражението на жените игриво и съблазнително, през 20-те години дамите все още не били толкова смели, а по-скоро са целели да постигнат излъчване на аристократки и на дами с класа. Ярки устни, изписани вежди и силна очна линия са основните характеристики на тази грим визия в стил „Великият Гетсби“. Представяме ви основните правила за постигането ѝ.

Меки цветове

Нежните оттенъци са ключови в грима на очите. В тези години на мода били кръглите форми и черти на лицето на девойките. От цветовата палитра избирайте по-приглушени, топли тонове – кафяво, бронзово, перлено бежово и тъмносиво. А със спиралата може да подчертаете само средната част на миглите на горния клепач, с което да подчертаете кръглата форма на окото.

Dsquared2 Winter 2013 Снимка: Reuters

Фон дьо тен вместо пудра

Пудрата прави формите на лицето по-плоски и ги лишава от жизненост. Фон дьо тенът подчертава съблазнителния релеф и му придава кадифена нежност.

Christian Dior Winter Снимка: press office Dior

Никакви бронзанти

Една от главните характеристики на ретро грима е аристократичният ефект, порцелановата кожа, която контрастира на ярките устни и очи. Бронзираща пудра и тъмен руж не трябва да участват под никаква форма в този грим. Важно е да положите добре подбрана основа за грим и също толкова добър коректор, с който да изравните тена.

Derek Lam Winter Снимка: Reuters

Очна линия

Това е задължителен елемент в ретро грима. Най-добре е да се използва течна очна линия, която позволява лесно да контролирате дебелината на линията, която трябва да бъде около 2 мм. Линията трябва да започва от вътрешния ъгъл на окото и да завършва във външния, като финалът ѝ трябва да е съвсем малко по-високо. Веждите са своеобразно повторение на тази линия и са съвсем различни от актуалните гъсти вежди.

Anna Sui Winter 2013 Снимка: Reuters

Чувствени устни

Устните са практически решаващият акцент в ретро грима. За тях е добре да изберете винени или вишневи оттенъци и задължително да очертаете контура на устните с молив в същия цвят като червилото. При нанесено вече червило, може да опитате да нарисувате в горната средна част на устната част от сърце – особен хит в грима за сезона. Ако смятате, че гримът на очите е достатъчно интензивен, за устните изберете по-топъл цвят като прасковен или бежов.

Emporio Armani Winter Снимка: Reuters

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари